Илић најавио градњу 5.000 социјалних станова

Министарство грађевинарства спрема пројекат изградње 5.000 станова за социјално угрожене, изјавио Велимир Илић на изборној скупштини Нове Србије, на којој је поново изабран за председника странке.

Председник Нове Србије и министар грађевинарства Велимир Илић изјавио је у Чачку да његово Министарство спрема пројекат изградње 5.000 станова за социјално угрожено становништво.

Илић је у свом излагању на изборној скупштини НС-а у Чачку најавио да ће следеће године почети изградња 1.700 тих станова.

Рекао је да је Нова Србија, која је основана пре 15 година, имала "пуно проблема" док је била у опозицији, и да су неки њени функционери "неоправдано прогањани".

"Мени је жао што су неки функционери наше странке, као што су Бранко Јоцић и Миленко Шаранчић неоправдано прогањани. Ми ћемо се борити за њих и доказати да су били у праву", рекао је Илић на изборној скупштини НС-а, која је у првом делу била отворена за јавност.

Оценио је да је изградња гасовода "Јужни ток" једна од највећих инвестиција у историји Србије, и додао да је ове године у Србији издато грађевинских дозвола у укупној вредности од три милијарде евра.

Илић је рекао да не очекује ванредне парламентарне изборе и оценио да би они сада били "сувишни", јер би, према његовим речима, можда пореметили ритам инвестирања и нових запошљавања.

Задовољан је предлогом републичког буџета за наредну годину и сумом која је опредељена за министарство које води.

Илић је односе у владајућој коалицији оценио као "јако добре".

"Влада функционише одлично, сви радимо свој посао, сарадња Владе и председника Србије је изузетно добра, министарска сарадња је изванредна. Мени је драго што сви прихватају пројекте које сам предлагао и ја прихватам њихове пројекте који су оправдани, помажемо једни другима, атмосфера је радна", рекао је Илић.

На изборној скупштини Нове Србије, Велимир Илић је поново изабран за председника странке.

За потпредседнике су изабрани Дубравка Филиповски, Драган Јовановић, Велимир Станојевић, Злата Ђерић, Војислав Кнежевић и Дејан Рајичић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 14. дец 2013, 18:30) - anonymous [нерегистровани]

kako..

ce to ilic da gradi..cijim novcem..??..

(субота, 14. дец 2013, 16:11) - anonymousRADOVAN 1 [нерегистровани]

socijalni stanovi

Najveca glupost koju sam mogao cuti od Velje Ilica,socijalni stanovi za seoske migrante,koji su ostavili kompletna domacinstva,i prestarele roditelje,i dolunjali u urbarne sredine da zive kao podstanari po memljivim podrumima,sa socijalom,koja je dovela do drasticnog pada nataliteta,i odumiranja Srpskog sela.Srbiji je potrebna predsednicka,a ne parlamentarna vlast,gde ce odlucivati jedan covek,a ne sto partijskih lidera,iEU reziseri.