Читај ми!

Интеграција бивших српских полицајца у КПС

Потписивањем уговора о ангажовању почело интегрисање бивших припадника МУП-а Србије у косовску полицију. Прва група од 16 полицајаца јуче потписала уговоре.

У Регионалној полицији Косова у северном делу Косовске Митровице почело је интегрисање бивших припадника МУП-а Србије у косовску полицију.

Контингент од преко 300 припадника МУП-а Србије на северу Косова и Метохије биће интегрисано у косовску полицију, а прва група од 16 полицајаца јуче је потписала уговоре о ангажовању, потврђено је РТС-у у косовској полицији.

Потпису уговора о раду претходио је процес верификације њиховог идентитета, коју је спровела Цивилна Агенција за регистрацију косовског МУП-а, док су проверу њихове прошлости обавили косовска полиција и Еулекс.

Нови припадници косовске полиције од понедељка, 16. децембра, почеће тренинг у Академији Косова за јавну безбедност у Вучитрну, како би се упознали са законодавством, унутрашњим организовањем косовске полиције, принципима и процедурама.

Процес интегрисања осталих припадника наставиће се по предвиђеној динамици, у складу са процедуром регрутовања и оквирног закона косовске полиције.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво