Читај ми!

Вучић: До краја 2014. грађани ће живети боље

Имам само једно обећање, да ћете већ крајем 2014. видети и осетити да можемо да живимо боље, да смо направили озбиљне реформе и да смо бранили и да ћемо увек бранити Србију, поручио лидер СНС-а Александар Вучић приликом посете Рипњу. До краја године биће завршене истраге у вези са 24 спорне приватизације и подигнуте оптужнице на основу тих истрага, најављује Вучић.

Лидер Српске напредне странке Александар Вучић каже да ће грађани до краја 2014. године живети боље, да ће бити спроведене реформе и "да смо издали лопове, криминалце и тајкуне, а да ћемо увек бранити Србију".

"Имам само једно обећање, да ћете већ крајем 2014. видети и осетити да можемо да живимо боље, да смо направили озбиљне реформе, издали лопове, криминалце и тајкуне и да смо бранили и да ћемо Србију бранити увек и на сваком месту", рекао је Вучић, обраћајући се грађанима у Рипњу, пред локалне изборе у београдској општини Вождовац.

Рекао је да ће учинити све да земља изађе из економске кризе, да се у земљи поштују ред и дисциплина и да правна држава коначно добије своје заслужено место. Нагласио је и да тајкуни неће бити ти који ће управљати Србијом, већ они које народ бира.

Вучић је поручио да пред Србијом није нимало лак период јер је претходна власт све разорила, да је приватизацијом уништила све што су пензионери и грађани створили и да су оставили не само празну него и разваљену кућу коју прво морамо очистити.

"Кренули смо да се боримо, да ствари доводимо у ред, да успостављамо владавину права и на сваки могући начин покушавамо да реформама променимо економски ток Србије и то је најважније за нашу земљу", рекао је Вучић.

То значи, објаснио је, да ће у јавном сектору морати да се среди много више него до сада и да ће промене морати да погоде сваког од нас како бисмо сви живели боље, али да нико више грађане неће моћи да поткрада.

Вучић је рекао да очекује да Српска напредна странка у Рипњу неће имати мање од 50 одсто гласова, а на Вождовцу не мање од 40 одсто и да би све остало сматрао неуспехом и позвао грађане да изађу на изборе како "непристојни људи не би добили шансу".

Најавио је да ће становници Рипња после, како је рекао, деценије неиспуњених обећања, коначно добити водовод. Вучића су у Рипњу дочекали страначки активисти и грађани, али и активисти СРС-а који су, у тренутку када је лидер СНС-а дошао, пуштали четничке песме, а када је почело његово обраћање, добацивали су му припадници Српског сабора "Заветници".

Коментаришући добацивања "Ви сте слуге Брисела", Вучић је рекао: "Ми смо слуге нашег народа, па и вас неколико лепо трпимо и поштујемо" и поручио да ће народ на изборима показати коме даје подршку.

Вучић је рекао да ће од Србије градити пристојно друштво и да се они који мисле да ће нечија вика и дрека спречити народ да изрази своју вољу, у томе варају.

Говорећи о приватизацији "Вршачких винограда", Вучић је рекао да председник Томислав Николић нема никакве везе са том приватизацијом, а да су државни органи на време реаговали и спречили да дође до штетних последица по државу у тој приватизацији.

Први пут реално израчунат буџет

Вучић тврди да је први пут направљена реална рачуница прихода и расхода у Предлогу буџета за наредну годину, а фискални дефицит је најмањи и тачно приказује колико се новца троши.

"Неки кажу да је највећи фискални дефицит предвиђен, али није. Он је најмањи само што први пут не лажемо свој народ, већ приказујемо тачно колико новца трошимо и где све паре дајемо", рекао је Вучић обраћајући се грађанима у Пиносави у оквиру кампање за локалне изборе на Вождовцу.

Вучић истиче да је први пут израчунато колико је људи запослено у јавном сектору, јер се у претходних 15 година то није знало, а сада је грађанима показано колико људи ради у том сектору и како мора да се подстиче приватни сектор.

Грађани треба да покажу разумевање за министра финансија Лазара Крстића, који је, како каже, први пут показао где се троши и где ће бити уложен новац грађана.

"Први пут може да се види шта је то што држава ради, први пут ћемо себи морати да кажемо шта смо све лоше направили и то ћемо морати да мењамо", поручио је Вучић и додао да ће сви морати да се мењају и да ће промене морати да прођу преко "наших леђа".

Први потпредседник Владе оценио је да ће, уколико у децембру или до краја јануара буде одржана међувладина конференција, којом ће Србија формално започети преговоре са ЕУ, бити урађен велики посао за земљу за мање од годину и по дана.

Вучић је рекао да је пут ка ЕУ озбиљан и важан за Србију и напоменуо да су поглавља 23 и 24 битна, као и да ће Србија на тај начин успети да уреди свој правни поредак.

Нагласио је и да актуелна власт "не лаже и не вара грађане и не прави Потемкинова села, већ да решава проблеме".

"Ми то не радимо да бисмо добијали поене и поверење грађана, него као одговорни људи радимо да би народ видео да има озбиљну власт која их не вара и не лаже", поручио је Вучић.

Жесток обрачун са криминалом

Вучић је поручио да ће јавност наредних дана видети "жесток обрачун" са организованим криминалом и да ће до краја године бити "веома интересантно".

"Видећете наредних дана, колико сутра и прекосутра, наш жесток обрачун са организованим криминалом, завршетак (истраге) 24 спорне приватизације и још неколико важних акција државе. Биће веома интересантно до краја године", рекао је Вучић новинарима у насељу Зуце на општини Вождовац.

"Оно што смо обећали народу, то ћемо испунити", нагласио је Вучић.

Вицепремијер је онима који тврде да се ради о политичким процесима поручио да те случајеве воде тужиоци које су управо они изабрали и "дизали у небеса пре само годину дана".

Вучић је указао на то да је реч о истим тужиоцима којима је сада само дозвољено да раде по закону, да гоне криминалце и да их више не штите.

"Морам да кажем да су многи политичари у претходном периоду многе криминалце штитили и чували", рекао је Вучић.

Смена више директора које је поставио СНС

Вучић је најавио да ће у наредним данима бити смењено више директора јавних предузећа које је поставила та странка, јер је СНС незадовољан њиховим радом.

"Показаћемо да је одговорност принцип на коме заснивамо нашу владавину, а то је и поштење", рекао је Вучић.

Каже да се "наслушао различитих прича", али да још није чуо да је неко рекао да су људи из врха СНС-а "украли нешто".

"Наслушао сам се свега, али још нисам чуо да је неко рекао - украли сте паре на том месту. За неке јесам, али за људе из врха СНС-а нисам", рекао је Вучић.

Лидер СНС-а каже да је поносан на ту чињеницу и да је уверен да ће тако и остати.

број коментара 52 Пошаљи коментар
(петак, 10. окт 2014, 22:24) - МИЛАН [нерегистровани]

Вучић побојшање

Дај боже како каже , премијер Вучић да ће се живети боље 2015 и да млади добију коначно запослење.

(петак, 06. дец 2013, 13:00) - калкулисање [нерегистровани]

Да струја није скупа...

дао бих да ме замрзну до краја 14.!

(петак, 06. дец 2013, 12:28) - Sutra zivot! [нерегистровани]

Potsetnik:

Ljudi se cene prema delima,a ne po obecanjima!

(петак, 06. дец 2013, 11:48) - anonymous [нерегистровани]

...

...ne znam dali je istina,mnogi mediji pisu o Dinkicu i pronevjeri mu velike kolicine novca a Vucicev savjetnik je,pominju se i imena i drugih mu savjetnika...

(петак, 06. дец 2013, 09:15) - anonymous [нерегистровани]

2014

E stvarno bi volio da vidim i to cudo...I interesuje me odkud pare da se pokrene industrija u srbiji, jer samo industrija moze da obezbedi bolji zivot...Jedino vreme kada je Srbija bolje zivela je vreme od 2004-2007...I od tad je kod nas krenuo sunovrat u svakom pogledu...

(петак, 06. дец 2013, 08:08) - Rade anonymous [нерегистровани]

Magla

Jedan seljak, danas da zasedne bi sredio stanje u državi.Jedan kolač koji pravi muka, jedu svi a najviše oni koji samo čekaju da se napravi.Muka su radnici u privatnom sektoru jer o njima država ne misli. Mole boga da sutra ne dobiju otkaz.Oni koji ga halapljivo jedu su ovi iz državne i javne uprave ili sektora sa time što i među njima ima muke, dok većina živi u komunizmu i uzima koliko mu treba.Svi oni koji vode državu svoja primanja porede sa onima u svetu a ne sa onima koji im ta primanja obezbeđuju i od koga ta primanja otimaju.
Zato ne verujem ni u 2014 godinu ni Vučiću a verovao sam, jer da je hteo nesto ne bi govorio o solidarnom porezu vec o smanjenju plata.Danas izgiboše sto se ogranicava zaposljavanje u javnom sektoru.Nece više opštinari biti carevi u svojim državama.Dosta obmana gospodo.Samo o sebi mislite.Jedino to je tačno.

(петак, 06. дец 2013, 02:06) - Dusan [нерегистровани]

Buducnost ako je bude

Ne lipsi magarce do zelene trave,...

(петак, 06. дец 2013, 01:10) - anonymous [нерегистровани]

ee

A koji gradjani? Jel svi gradjani?

(петак, 06. дец 2013, 01:09) - Aca [нерегистровани]

Sta rece

Sve ti manje verujemo.

(петак, 06. дец 2013, 00:20) - anonymous [нерегистровани]

ne lipši magarče...

...do zelene trave!