Читај ми!

Ивановић: Опасно да Албанац буде градоначелник

У овом тренутку било би веома опасно да Косовска Митровица добије Албанца за градоначелника, сматра кандидат Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић. Очекујем од међународне заједнице да побољша услове за гласање током одржавања поновљених избора у недељу, рекао Ивановић.

Кандидат Грађанске иницијативе СДП за градоначелника Косовске Митровице Оливер Ивановић рекао је да очекује од међународне заједнице да побољша услове за гласање током одржавања поновљених избора у Митровици у недељу.

Ивановић је у изјави новинарима рекао да очекује од представника међународне заједнице да створе услове за гласање и да више од тога рачуна на свест грађана - да 17. новембра треба изаћи на изборе.

Нагласио је да су поновљени избори у Косовској Митровици прилика да Северна Митровица добије градоначелника Србина, јер у супротном, уколико буде изабран Албанац, тај град губи локалну самоуправу.

"Реална је опасност да за градоначелника добијемо Албанца, мислим да то у овом политичком тренутку може да буде веома опасно", рекао је Ивановић и указао на то да је сад прилика: "Можемо добити градоначелника Србина који може обавити послове који стоје пред нама."

Ивановић је додао да је Србија одустала од расписивања избора, као и да је притисак на Владу Србије да евентуално крене у том правцу, апсолутно бесмислен.

Ивановић је рекао да сматра и да је излазност у четири општине на Косову и Метохији показала да је бојкот као идеја пропао, али и да је бојкот легитимно право оних који мисле другачије да се боре иако су, како је оценио, начин и моменат који су одабрали погрешни.

Због нереда који су се догодили у Косовској Митровици 3. новембра, када је гласање у три бирачка центра у Косовској Митровици прекинуто, у недељу ће бити поновљено гласање за градоначелника и одборнике локалне скупштине општине.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 11. нов 2013, 15:00) - anonymous [нерегистровани]

opsano

Naravno da ne valja ako dodje neko drugi,ali narod tumace sve po svome!Neshvatljivo je to da se ne zeli,da srbin sedne u fotelju,mislim da se treba zaboraviti na neke stvari i biti slozni srbin za jedan dan. Ako se izgubi samopravo u svom gradu,pa kom vam je onda kriv? Opet Vlada?!Sad je borba za opstanak,a vi sami sebe gurate unazad!