Вукић: Дикић није изазвао инциденте

Одговорни за нереде током локалних избора на северу Косова биће кривично гоњени, каже државни секретар у МУП-у Србије Вања Вукић. Братислав Дикић није учествовао у инцидентима током гласања, истакао Вукић.

Државни секретар МУП-а Вања Вукић демантовао је наводе представника ДСС-а да је заменик директора полиције Братислав Дикић учествовао у инцидентима током гласања на локалним изборима у северном делу Косовске Митровице.

"То апсолутно није тачно - из ДСС-а долазе разне оптужбе које се никада до сада нису показале као тачне", рекао је Вукић новинарима у Наставном центру МУП-а у Макишу.

Упитан да прокоментарише оптужбе из ДСС-а да заменик директора полиције Братислав Дикић стоји иза нереда у Косовској Митровици, Вукић је навео да се "ниједна оптужба из ДСС-а није до сада показала као тачна, тако да ни то није тачно".

Вукић је рекао и да ће сви они који су извршили било које кривично дело током локалних избора у Косовској Митровици бити процесуирани, "без обзира на то где се налазе".

"Држава Србија ће преузети мере из своје надлежности и оне за које се докаже да су извршили било које кривично дело тако ће процесуирати", рекао је државни секретар МУП-а.

Упитан колико особа је изазвало инциденте, Вукић је одговорио да нема те податке. "То не знамо, полиција то ради оперативно и немамо никаквих других података."

Вукић је претходно присуствовао примопредаји пет специјалних возила које је америчка амбасада уручила данас Управи граничне полиције.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво