Вукић: Дикић није изазвао инциденте

Одговорни за нереде током локалних избора на северу Косова биће кривично гоњени, каже државни секретар у МУП-у Србије Вања Вукић. Братислав Дикић није учествовао у инцидентима током гласања, истакао Вукић.

Државни секретар МУП-а Вања Вукић демантовао је наводе представника ДСС-а да је заменик директора полиције Братислав Дикић учествовао у инцидентима током гласања на локалним изборима у северном делу Косовске Митровице.

"То апсолутно није тачно - из ДСС-а долазе разне оптужбе које се никада до сада нису показале као тачне", рекао је Вукић новинарима у Наставном центру МУП-а у Макишу.

Упитан да прокоментарише оптужбе из ДСС-а да заменик директора полиције Братислав Дикић стоји иза нереда у Косовској Митровици, Вукић је навео да се "ниједна оптужба из ДСС-а није до сада показала као тачна, тако да ни то није тачно".

Вукић је рекао и да ће сви они који су извршили било које кривично дело током локалних избора у Косовској Митровици бити процесуирани, "без обзира на то где се налазе".

"Држава Србија ће преузети мере из своје надлежности и оне за које се докаже да су извршили било које кривично дело тако ће процесуирати", рекао је државни секретар МУП-а.

Упитан колико особа је изазвало инциденте, Вукић је одговорио да нема те податке. "То не знамо, полиција то ради оперативно и немамо никаквих других података."

Вукић је претходно присуствовао примопредаји пет специјалних возила које је америчка амбасада уручила данас Управи граничне полиције.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(уторак, 05. нов 2013, 11:27) - anonymous [нерегистровани]

Dikic nema nikakve veze

Uvek ce krivac da s eprvi oglasi u medijima i ceo dan krivicu prebacivati na druge ne bi li prikrio dokaze. Ali mediji su cudo ne moze se od njih mnogo toga sakriti istina ipak izadje na videlo. Narod treba vec jednom da uvidi da im DSS ne zeli nista dobro i da suruju sa Tacijem. A dobiju li oni izbore to znaci samo jedno...Etncko ciscenje Srba sa Kosova.

(уторак, 05. нов 2013, 07:07) - Воронцов [нерегистровани]

Помислих

како пре неки дан прегазише на смрт једног полицајца и не чух да је злочинац ухапшен. Не знам да ли у то село где кажу да се тргује дрогом смеју ући безбедносне снаге државе Србије. Али зато видим да су неки политичари показали велику вољу да жандарми заведу ред међу оно мало преосталих Срба на северу Косова.

(понедељак, 04. нов 2013, 19:55) - anonymous [нерегистровани]

Mozda nije

Ali sta je on radio tamo, po cijem nalogu je bio na Kosovu i koja je bila svrha da prisustvuje glasanju.

(понедељак, 04. нов 2013, 18:52) - anonymous1 [нерегистровани]

More...

More...siroko i duboko!
Citam, i ne znam sta da mislim.Ako je i Dikic, nije sam.Tu su raznorazni "naši", propovedaju da je Kosovo Srbija, a niko ne pita gradjane Srbije sta misle o tome.Zalosno!

(понедељак, 04. нов 2013, 18:43) - kaktus [нерегистровани]

kojim poslom

Mozda i nije ali kako je uopste mogao da stigne u K. Mitrovicu sa jos 50-tak ljudi. Znamo da su sve autobuse vracali sa Jarinja, nije valjda da su dosli vozom, kao Vulin

(понедељак, 04. нов 2013, 18:36) - anonymous [нерегистровани]

sramota

Ovo nije nikakav sekretar, ovo je politicki portparol!!!

(понедељак, 04. нов 2013, 17:13) - Igor [нерегистровани]

Ma jok...nije

Moja keva je stavila carapu na glavu i porazbijala kutije.Pa nismo slepi.Svi smo pogledali snimak na, Srbi na Okup i videli sta se desilo.Jedino ako je Marko Jaksic stavio carapu pa jurcao po onom dvoristu.

(понедељак, 04. нов 2013, 15:34) - anonymous [нерегистровани]

??

niko nije a nije ni bilo incidenata.