Читај ми!

Осуде насиља током локалних избора

Насиље на локалним изборима на Косову осудили су шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт и министар задужен за европске интеграције Бранко Ружић. Бриселски споразум није угрожен јучерашњим инцидентима на северу Косова, рекао Ружић.

Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт и министар задужен за европске интеграције Бранко Ружић осудили су данас насиље на локалним изборима на Косову и истакли значај примене бриселског споразума.

Давенпорт је у Београду на панел дискусији о приступању Србије ЕУ рекао да ће ће посматрачке мисији ЕУ и ОЕБС-а дати своје мишљење о регуларности јучерашњих избора на Косову.

"Важно је да су све заинтересоване стране, укључујући Београд и Приштину, одлучне у спровођењу бриселског споразума. Свака врста насиља треба да буде осуђена", казао је Девенпорт.

Ружић је рекао да бриселски споразум није угрожен јучерашњим инцидентима на северу Косова, пре свега у Косовској Митровици.

"Постојала је жеља одређених снага за провокацијом. Екстремисти и десничари су непрестано пуштани на Косово, док је српским званичницима ускраћиван улазак", рекао је Ружић.

Насиље је осудила и шефица тима за преговоре са ЕУ Тања Мишчевић.

број коментара 0 Пошаљи коментар