Пак: Са Јосиповићем о отвореним питањима

У разговорима председника Србије и Хрватске тражићемо да се што пре реше отворена питања, каже саветница председника Николића Станислава Пак. Теме првог званичног сусрета Томислава Николића и Ива Јосиповића још се усаглашавају, наводи Пак.

Оквирне теме првог званичног сусрета председника Србије и Хрватске, Томислава Николића и Ива Јосиповића, у Београду још се усаглашавају, али Србија ће тражити што пре решавање отворених питања, па и испуњавање свих обавеза које Хрватска као чланица ЕУ има према српској мањини, изјавила је саветница председника Србије Станислава Пак.

"Недопустиво је да и данас Срби служе појединим партијама у Хрватској као предмет за стицање преимућства на политичкој сцени", рекла је Станислава Пак за Новости.

"Са друге стране, у недостатку бољих аргумената, Србима се пребацује некадашња реторика и, наравно, користи се тешка економска ситуација да би се нападали за најмању ситницу. То није у реду", оценила је Пак.

Према њеним речима, Србија треба да примени Стратегију очувања Срба у региону и да што пре почне са акционим планом, како би се српском народу омогућило да опстане и живи без трзавица на свом огњишту.

Иако су међусобне оптужбе за геноцид у надлежности влада двеју земаља, очекује се да услове под којима би дошло до њиховог повлачења размотре и председници.

Јосиповић је недавно изјавио да тужбе још бацају сенку на односе Хрватске и Србије и истакао да треба видети да ли још постоје разлози који су их оправдали, подсетила је Пак.

"Данас смо сведоци тријумфа политике над правом. Интереса над моралом. У случају тужбе и контратужбе, чини се да је на делу напад као најбоља одбрана", закључила је Станислава Пак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво