Читај ми!

Београд, ДСС спреман за власт са СНС и СПС

Председник београдског одбора ДСС-а Андреја Младеновић каже да је та странка спремна да уђе у власт са напредњацима и социјалистима у Београду. ДСС до сада није имао званичне контакте нити је добио позив из СНС-а и СПС-а, наводи Младеновић.

Демократска странка Србије спремна је да уђе у власт са Српском напредном странком и Социјалистичком партијом Србије у Београду, али о томе, као и о смењивању градоначелника Драган Ђиласа још није било званичних разговора, рекао је председник градског одбора ДСС-а Андреја Младеновић.

Младеновић је агенцији Бета рекао да се може очекивати да ће СНС и СПС покренути одређену иницијативу и покренути промену власти у Београду, као и да је ДСС спреман да у сваком тренутку уђе у изгласавање неповерења градоначелнику и промену политике у Београду.

"Математика је таква да уколико неко жели да дође до одређених промена, ДСС и наших девет одборника су неопходни за то. Спремни смо да уђемо у поступак разрешења и градоначелника и актуелне власти, јер мислимо да они не воде добро Београд", рекао је Младеновић.

Према његовим речима, ДСС до сада није имао званичне контакте нити је добио позив из СНС-а и СПС-а на разговор о евентуалној промени градске власти и да је питање за напредњаке и социјалисте да ли ће и када упутити такав позив.

"СНС и СПС могу са нама у математичком смислу да дођу до већине у градској скупштини. Да ли ће до тога доћи видећемо у наредном периоду", рекао је Младеновић.

Функционер ДСС-а је рекао и да је могуће да се или промени владајућа коалиција у Београду или уведе принудна управа и распишу избори.

"Који је сценарио извеснији тешко је одговорити. Постоји и трећа могућност: да остане иста коалиција и да се изабере нов председник скупштине", рекао је Младеновић.

Упитан да ли очекује да СНС и СПС одмах крену у рушење Ђиласа, Младеновић је рекао да се може очекивати одређени епилог до краја септембра када истиче законски рок за заказивање седнице Скуштине Београда и да до тада буде познат јасан став на који начин СНС и СПС планирају да реше питање власти у Београду.

"У граду ће морати да дође до одређених промена. Да ли ће оне бити такве да дође до потпуне промене политике и странака које ће водити град, видећемо. ДСС сматра да је неопходно да дође до промене политике у Београду", навео је Младеновић.

Рекао је да је посебно ситуација закомпликована оставком председника Скупштине града Александра Антића из СПС-а који је преузео функцију министра саобраћаја и да у том смислу треба очекивати одређене кораке, посебно СПС-а.

Младеновић је истакао да ДСС са СНС-ом у Скупштини Београда, где су опозиција, има добру и коректну сарадњу, наводећи да је и СПС, који је у владајућој коалицији са Ђиласовом Демократском странком, за неке потезе градоначелника имао одређену дозу резерве.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи