Читај ми!

Тасовац кандидат за министра

Директор Београдске филхармоније Иван Тасовац биће предложен за министра културе, рекао премијер и лидер СПС-а Ивица Дачић. Спреман сам да преузмем ресор, потврдио Тасовац.

Премијер и лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да ће директор Београдске филхармоније Иван Тасовац бити предложен за министра културе у реконструисаној Влади Србије.

Дачић је за агенцију Танјуг рекао да се са Тасовцем договорио да буде предложен за новог министра културе и информисања.

Тасовац је потврдио агенцији Бета да је спреман да преузме ресор који му је понудио Дачић.

Претходно је чланица Председништва Српске напредне странке Маја Гојковић обелоданила на  Твитеру да је Тасовац нови министар културе.

"И Тасовац је дефинитивно нови министар културе. Срећно", написала је Гојковићева.

Иван Тасовац је пијаниста, а од марта 2001. године је директор Београдске филхармоније.

Син је глумца Предрага Тасовца и Марије, професорке клавира у музичкој школи "Мокрањац".

Дипломирао је клавир на Конзерваторијуму "Петар Иљич Чајковски" у Москви у класи професора Сергеја Дорењског.

Недељник Време 2011. године изабрао га је за личност године. Широј јавности постао је познат као члан жирија у талент шоу програму "Ја имам таленат".

Поред Тасовца, социјалисти би требало најкасније до петка да се изјасне и о кандидатима за министра саобраћаја и министра спорта.

Напредњаци су претходно предложили да министар финансија буде Лазар Крстић, а министар одбране Небојша Родић.

Такође, кандидат за министра регионалног развоја и локалне самоуправе је Игор Мировић, за министра пољопривреде Драган Гламочић, а Саша Радуловић предложен је за министра привреде.

Тачку на реконструкцију Владе требало би да ставе посланици у суботу 31. августа. Истовремено, по први пут у скупштинској сали биће нови састав кабинета Ивице Дачића.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи