Читај ми!

Гламочић и Радуловић кандидати за министре

Први потпредседник Владе и лидер СНС-а Александар Вучић предложиће Драгана Гламочића за министра пољопривреде, а Сашу Радуловића за министра привреде.

Кандидат за министра пољопривреде биће Драган Гламочић, а за министра привреде Саша Радуловић, саопштио је вицепремијер и лидер СНС-а Александар Вучић.

"Сутра ћу на седници Председништва странке изнети предлог за та два кандидата", рекао је Вучић новинарима у Скупштини Србије.

Он је рекао да треба сачекати одлуку Председништва, да ли ће прихватити његов предлог, као и да ли ће њих двојица прихватити понуду да преузму те ресоре.

"У сваком случају, СНС је свој део пола обавио. Ниједан од поменутих кандидата, као ни Лазар Крстић, није члан странке", рекао је Вучић.

Он је нагласио да је са овом информацијом изашао, јер је тако јуче обећао и зато што, како је рекао, СНС испуњава обавезе које преузима пред грађанима, па и то када, како и на који начин ће саопштити ко су кандидати за реконструисану Владу.

Додао је да је незванично разговарао са више људи, а да ће званично са кандидатима разговарати после одлуке Председништва, које треба да одлучи о његовом предлогу. 

Вучић је рекао да је јуче имао проблем на Главном одбору странке јер ће три министра са квоте његове СНС бити заправо нестраначке личности.

Он је рекао и да ће у току недеље финализовати разговоре са странцима о њиховом евентуалном учешћу у Влади Србије и изразио уверење да њихово искуство и знање могу да помогну Србији.

Драган Гламочић рођен је 1968. године у Футогу. Дипломирао на Пољопривредном факултету у Новом Саду на сточарском смеру 1992. године. Магистарску тезу одбранио 1995. године, а докторску дисертацију 1999. године, такође на Пољопривредном факултету у Новом Саду.

У звање редовног професора Пољопривредног факултета у Новом Саду за ужу научну област исхрана животиња изабран је 2009. године. Аутор је већег броја стручних публикација, а сарађивао је са многим домаћим и иностраним стручњацима.

Члан је Америчког удружења за науку у млекарству и Друштва зоотехничара Војводине, и сарадник је Националног истраживачког савета САД. Говори, чита и пише енглески, служи се руским језиком.

Саша Радуловић, кога ће Александар Вучић предложити за кандидата за министра привреде, завршио је Електротехнички факултет у Београду, смер аутоматика и електроника. Отишао је из Србије крајем осамдесетих година, након чега је живео и радио у Немачкој, Канади и САД.

Самостални је предузетник од 1998. године и, како је сам изјављивао, водио је неколико компанија и био активни учесник "бума" Силицијумске долине. 

У Србији је поново од 2005. и то као стечајни управник више различитих предузећа и власник приватне фирме "Е-маркет".

Најчешће се у јавности појављивао као консултант за инвестиције и порески систем, али се бавио и публицистиком тумачећи привредно и финансијско стање земље. 

Тако је почетком ове године оценио да већ 12 година водимо "потпуно погрешну економску политику" објашњавајући то следећи, примером: "Када би инжењери градили мостове и зграде онако како ми водимо економску политику и планирамо буџет, грађевине би се срушиле три месеца након објаве краја изградње". 

Као узроке погрешне економске политике означио је тада катастрофалну пореску политику, сиву економију, огромно учешће државе на тржишту, корупција и правну несигурност.

Главни одбор СНС-а јуче је прихватио Вучићев предлог да кандидат за министра финансија буде Лазар Крстић, а за министра одбране Небојша Родић.

Кандидат за министра регионалног развоја и локалне самоуправе је потпредседник СНС-а Игор Мировић. Светлана Живановић, научница на раду у САД, биће саветник министра пољопривреде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара