Читај ми!

СПС још без имена нових чланова Владе

Председништво СПС-а расправљало о персоналним решењима у реконструисаној Влади, али нису донете коначне одлуке, каже лидер социјалиста Ивица Дачић. Имена кандидата за министре биће позната у среду или четвртак. Дачић потврдио да је Иван Тасовац један од кандидата за министра културе и информисања.

16.07 - Нисмо дефинисали имена кандидата за функције у влади, рекао Ивица Дачић, после седнице Председништва СПС-а.

15.55 - Завршена седница Председништва СПС-а. Очекује се обраћање Ивице Дачића. 

12.42 - Почела седница Председништва СПС-а.

Лидер Социјалистичке партије Србије и председник Владе Ивица Дачић каже да на данашњој седници Председништва СПС нису донете коначне одлуке о персоналним решењима и да ће се имена будућих министара СПС-а знати у среду или четвртак.

По завршетку седнице Председништва СПС, Дачић је рекао да ће од данас почети разговоре са кандидатима за будуће министре, а једино име које је поменуо је име директора Београдске филхармоније Ивана Тасовца, који је један од кандидата за министра културе и информисања.

Према његовим речима, СПС ће дати и будућег министра спорта и омладине, и тај кандидат ће, као и кандидат за министра културе, бити, како је рекао, неко од високог интегритета и угледа.

Како РТС сазнаје у СПС-у, највећа дилема је ко ће заменити Милутина Мркоњића на месту министра саобраћаја.

Дачић је навео да Бранко Ружић није кандидат за министар спорта тако да се "Звездаши не узбуђују".

РТС сазнаје и да је функционеру СПС-а Бранку Ружићу понуђено да води ресор спорта, али је он то одбио јер не жели да напусти Партизан.

Председник СПС-а је рекао да га је Председништво странке овластило да сам заврши консултације с потенцијалним кандидатима, и да се пре објављивања конкретних имена сачека на њихов пристанак.

"Не могу да кажем да не знам ко ће бити министар, али не би било у реду да о томе говорим пре но што се донесе одлука о персоналним решењима за сва министарства", навео је Дачић.

Дачић је опозицији поручио да није могуће да пре избора кандидати за министре скупштинским одборима представе свој план, што тражи ЛДП.

Он је рекао да ће највероватније у петак бити одржана седница парламента на којој ће се расправљати о новим министрима у влади.

Седници у седишту СПС-а на Студентском тргу присуствовали су председник странке Ивица Дачић, министри Славица Ђукић Дејановић, Жарко Обрадовић, Милутин Мркоњић, Александар Антић, Душан Бајатовић, Бранко Ружић, Петар Шкундрић и Звонимир Стевић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара