Читај ми!

Вучић и Ђилас о "Београду на води"

На састанку Александра Вучића и Драгана Ђиласа договорено да се формирају заједничке радне групе републичких и градских власти за реализацију пројекта "Београд на води".

Први потпредседник Владе Александар Вучић и градоначелник Београда Драганом Ђиласом разговарали су нешто дуже од сат времена, о пројекту "Београд на води".

Ђилас, који је на састанак у Влади Србије дошао са градским архитектом Дејаном Васовићем, напустио је ту зграду без обраћања медијима, а из владине Канцеларија за сарадњу с медијима саопштено је да је договорено да се интензивира сарадња по питању пројекта "Београд на води", за чије је спровођење неопходна сарадња републичких и градских органа власти.

Како се наводи у саопштењу, договорено је да се формирају заједничке радне групе које ће убрзано радити на релизацији овог пројекта.

Састанку су присуствовали и представници Дирекције за имовину Републике Србије, Железница Србије, као и други чланови републичке и градске владе, додаје се.

Пројекат "Београд на води" представио је Вучић пре више од годину дана у току изборне кампање за градоначелника Београда, а њиме се планира да се запуштено приобаље Саве реконструише.

Пројектом се планира измештање железничке и аутобуске станице, изградња пословно туристичког комплекса, стамбених блокова али и очување културних објеката уз нове садржаје као и објекте за спорт и рекреацију.

Како се предвиђа планиране су и велике зелене површине као и луксузни комплекс.

Вучић је пре више од годину дана у току кампање навео да има велики број заинтересованих инвеститора за тај пројекат, и назначио да би у изградњи, али и у експлоатацији таквог једног пројекта било укључено најмање 200.000 људи.

Он је рекао да би се реализацијом пројекта добрим делом решио проблем незапослености у Београду, а главни град Србије би постао туристичка атракција у југоисточној Европи.

Говорећи о цифрама Вучић је тада указао да би према том пројекту од такси за грађевинско земљиште требало граду да остане више од 450 милиона евра, а његова реализација не би додатно задуживала Београђане.

Ђилас је у зграду владе дошао са градским архитектом Дејаном Васовићем.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи