Читај ми!

Скупштински одбор контролише ВОА

Чланови скупштинског Одбора за контролу служби безбедности прихватају налазе из извештаја Генералног инспектора служби, којим су утврђене неправилности у поступању ВОА према појединим припадницима, као и већи део препорука Заштитника грађана.

Чланови скупштинског Одбора за контролу служби безбедности посетили су Војнообавештајну агенцију како би испитали евентуално незаконито поступање Агенције према њеним припадницима који су се жалили Генералном инспектору служби и Заштитнику грађана, саопштено је из Скупштине Србије.

Одбор прихвата налазе из извештаја Генералног инспектора служби, којим су утврђене неправилности у поступању ВОА према појединим припадницима, као и већи део препорука Заштитника грађана, наводи се у саопштењу.

У делегацији, коју је предводила председница Одбора Јадранка Јоксимовић, били су и чланови Одбора Игор Бечић, Драган Шутановац, као и заменици чланова Одбора Мирољуб Стојчић и Јожеф Шандор.

Овом посетом, Одбор је заокружио први циклус надзорних посета службама безбедности у складу са Планом рада Одбора, наводи се у саопштењу.

Након усвајања записника о томе, Одбор ће детаљније информисати јавност о резултатима надзора.

број коментара 0 Пошаљи коментар