Читај ми!

Усвојена стратегија против насиља у спорту

Национална стратегија за борбу против недоличног понашања на спортским приредбама коју је усвојила Влада Србије, омогућиће стварање безбедног амбијента на тим приредбама и развити механизме за превенцију и спречавање насиља, саопштено после седнице Владе. Усвојено и више предлога закона.

Влада Републике Србије усвојила је Националну стратегију за борбу против недоличног понашања на спортским приредбама за период од 2013. до 2018. године и Акциони план за спровођење ове стратегије.

Овим документима утврђена је основа за успостављање ефикасних механизама и координација и јасна подела надлежности и одговорности за системско спречавање насиља и недоличног понашања на спортским теренима, наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу са медијима.

Спровођење стратегије омогућиће стварање безбедног амбијента на спортским приредбама и развити правне и институционалне механизме на превенцији и спречавању насиља.

У сарадњи са спортским савезима и међународним организацијама очекује се да се остваре европски стандарди у овој области.

Изменама прописа омогућено је брзо и ефикасно процесуирање извршилаца кривичних дела и прекршаја и успостављен механизам којим се спречава да ризичне групе и познати извршиоци кривичних дела присуствују спортским приредбама.

Успостављен је интегрисани систем безбедности на националном и локалном нивоу који ће омогућити ефикаснији превентивни рад на спречавању насиља, прецизирано је у Акционом плану за спровођење Националне стретегије.

Влада Србије усвојила је више законских предлога међу којима и Предлог закона о безбедности и интероперабилности железнице, као и Предлог закона о потврђивању споразума Владе Србије и Владе Руске Федерације о сарадњи у области железничког саобраћаја.

Усвојен је и Предлог закона о потврђивању споразума Србије и Црне Горе о узајамном заступању и пружању конзуларне заштите и услуга у трећим земљама, наводи се у саопштењу.

Влада је утврдила и Предлог закона о потврђивању споразума о ваздушном саобраћају Владе Србије и Владе Аустралије.

Усвојен је и Предлог закона о потврђивању уговора Србије и Белорусије о правној помоћи у грађанским кривичним стварима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи