Читај ми!

Одлука историјска, Србија није најзадовољнија

Одлука Европског савета да отвори приступне преговоре је коначна и историјска, али Србија њоме није најзадовољнија, рекао је премијер Ивица Дачић.

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је у Крушевцу да је одлука Европског савета да отвори приступне преговоре коначна, историјска, али да Србија њоме није најзадовољнија.

Седница влада свих 28 држава чланица биће одржана најкасније у јануару на захтев Немачке, најавио је премијер и додао да сматра да је то могло бити и раније.

"Нисмо најзадовољнији због тога што је у јануару, али у сваком случају је ово историјски дан. Ми нисмо превише задовољни тим роком јер сматрамо да то може бити и раније, али на захтев Немачке је то тако дефинисано", рекао је Дачић.

Према његовим речима, оно што радује је да би тај преговарачи оквир, који треба да буде усвојен, могао да буде потврђен и раније на некој седници Европског савета, а не у децембру.

"Ово је историјски дан за Србију јер су данас званично отпочели преговори", рекао је Дачић.

Он је подсетио да је још јуче најавио одлуку зато што га је председник Европског савета Херман ван Ромпеј позвао телефоном да их упозна са предлогом.

"Тај предлог је промењен набоље, оно што је сигурно отворени су преговори, с друге стране нема никаквих додатних услова и нема пролазних времена, односно нових састанака Европског савета посвећених питању да ли ће Србија отворити преговоре или не, одлука је коначна", истакао је Дачић.

број коментара 0 Пошаљи коментар