Читај ми!

Смењен амбасадор Србије у Турској

Због кршења Закона о Министарству спољних послова, који амбасадорима наше земље забрањује да дају изјаве за српске медије, шеф дипломатије Иван Мркић сменио је амбасадора Србије у Турској Душана Спасојевића.

Министар спољних послова Иван Мркић сменио је Душана Спасојевића са места амбасадора Србије у Турској, због тога што је прекршио Закон о Министарству спољних послова којим је амбасадорима наше земље забрањено да дају изјаве за српске медије, речено је Танјугу у Министарству.

У министарству кажу да Спасојевић није тражио одобрење да говори српским медијима о ситуацији у Турској и да је због тога упозорен пре два дана.

Како је речено, амбасадор Спасојевић је и поред тог упозорења, без дозволе Министарства, говорио за српске медије о ситуацији у Турској, због чега му је наложено да више не даје интервјуе за српске медије.

Спасојевић је већ опозван пре неколико месеци, али му је на његов лични захтев омогућено да остане на том месту до краја јуна због породичних обавеза.

Амбасадори Србије могу да говоре за медије у земљи у којој службују без одобрења Министарства, али то одобрење дужни су да затраже уколико говоре за медије у Србији.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије