Читај ми!

Стојановић на челу Анкетног одбора за КиМ

Момир Стојановић, посланик СНС-а, изабран за председника скупштинског Анкетног одбора за утврђивање чињеница о трошењу буџетских средстава на Косову и Метохији од 2000. до 2012. године. Полазна основа за рад Одбора биће извештаји Канцеларије за КиМ и Министарства финансија за протеклих 12 година, каже Стојановић.

Посланик Српске напредне странке Момир Стојановић изабран је за председника скупштинског Анкетног одбора за утврђивање чињеница о трошењу буџетских средстава на Косову и Метохији од 2000. до 2012. године.

Идуће седмице биће сачињен план рада одбора, одлучено је на данашњој седници.

"Ми не осуђујемо, не водимо истрагу, утврђујемо чињенице како су трошена буџетска средства и ако утврдимо неправилности, предлажемо како да се отклоне. Предложићемо и мере за појединце за које се утврди да су одговорни", објаснио је Стојановић.

Према речима Стојановића, који је изабран једногласно гласовима посланика владајуће коалиције и Александра Чотрића из СПО, полазна основа за рад Анкетног одбора биће извештаји Канцеларије за Косово и Метохију и Министарства финансија за протеклих 12 година.

"Од Канцеларије и Министарства финансија тражићемо годишње планове и извештаје од 2000. године и то ће нам бити полазна основа. Посао неће бити лак и уколико не успемо да га завршимо за предвиђених 120 дана, од Скупштине ћемо тражити продужење рока, рекао је Стојановић. 

Он је рекао и да ће се Анкетни одбор искључиво бавити утврђивањем чињеница о томе како су трошена буджетска средства.

Стојановић је најавио да ће Анкетни одбор тражити помоћ ДРИ, Пореске управе и правника.

У раду Анкетног одбора не учествују представници опозиционих странака, а посланик ЛДП Зоран Остојић рекао је пред почетак седнице, незадовољан што се са радом почиње "шест месеци пошто је предложено формирање одбора", да је "прекршена демократска процедура да опозиција даје председника".

На претходној седници одржаној јуче, Стојановић је добио шест, а кандидат опозиције Остојић четири гласа.

Одбор има 14 чланова, а за избор председника потребно је осам гласова. Седница Анкетног одбора била је заказана за 26. април, али тада није предложен кандидат за председника. 

Скупштина Србије је у априлу донела одлуку о формирању Анкетног одбора за трошење буџетских средстава на Косову и Метохији који има задатак да у року од 120 дана тај посао заврши и парламенту предложи мере.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 21. мај 2013, 19:47) - anonymous [нерегистровани]

Izvestaj

i sta ce se desiti kad se taj izvestaj kompletira?Nista.Pojeo vuk magarca ili obrnuto.