Читај ми!

Стојановић на челу Анкетног одбора за КиМ

Момир Стојановић, посланик СНС-а, изабран за председника скупштинског Анкетног одбора за утврђивање чињеница о трошењу буџетских средстава на Косову и Метохији од 2000. до 2012. године. Полазна основа за рад Одбора биће извештаји Канцеларије за КиМ и Министарства финансија за протеклих 12 година, каже Стојановић.

Посланик Српске напредне странке Момир Стојановић изабран је за председника скупштинског Анкетног одбора за утврђивање чињеница о трошењу буџетских средстава на Косову и Метохији од 2000. до 2012. године.

Идуће седмице биће сачињен план рада одбора, одлучено је на данашњој седници.

"Ми не осуђујемо, не водимо истрагу, утврђујемо чињенице како су трошена буџетска средства и ако утврдимо неправилности, предлажемо како да се отклоне. Предложићемо и мере за појединце за које се утврди да су одговорни", објаснио је Стојановић.

Према речима Стојановића, који је изабран једногласно гласовима посланика владајуће коалиције и Александра Чотрића из СПО, полазна основа за рад Анкетног одбора биће извештаји Канцеларије за Косово и Метохију и Министарства финансија за протеклих 12 година.

"Од Канцеларије и Министарства финансија тражићемо годишње планове и извештаје од 2000. године и то ће нам бити полазна основа. Посао неће бити лак и уколико не успемо да га завршимо за предвиђених 120 дана, од Скупштине ћемо тражити продужење рока, рекао је Стојановић. 

Он је рекао и да ће се Анкетни одбор искључиво бавити утврђивањем чињеница о томе како су трошена буджетска средства.

Стојановић је најавио да ће Анкетни одбор тражити помоћ ДРИ, Пореске управе и правника.

У раду Анкетног одбора не учествују представници опозиционих странака, а посланик ЛДП Зоран Остојић рекао је пред почетак седнице, незадовољан што се са радом почиње "шест месеци пошто је предложено формирање одбора", да је "прекршена демократска процедура да опозиција даје председника".

На претходној седници одржаној јуче, Стојановић је добио шест, а кандидат опозиције Остојић четири гласа.

Одбор има 14 чланова, а за избор председника потребно је осам гласова. Седница Анкетног одбора била је заказана за 26. април, али тада није предложен кандидат за председника. 

Скупштина Србије је у априлу донела одлуку о формирању Анкетног одбора за трошење буџетских средстава на Косову и Метохији који има задатак да у року од 120 дана тај посао заврши и парламенту предложи мере.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво