Читај ми!

Вулин са представницима четири општине

Александар Вулин, у северној Косовској Митровици, разговарао са представницима четири општине са севера Косова и Метохије.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин састао се, у подне, у северној Косовској Митровици са представницима четири општине са севера Косова и Метохије.

Председник општине Звечан Драгиша Миловић затражио је од Владе Србије да јасно саопшти да ли ће на северу Косова остати институције Србије или не.

Миловић је то рекао после састанка с директором Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александаром Вулином. На састанку су били и челници осталих општина са севера Косова.

Председник Општине Звечан рекао је за агенцију Бета да их је Вулин информисао о шестој рунди дијалога у Бриселу, и рекао им да до сада, није било никаквих других споразума, договора или потписа, осим о размени официра за везу.

"Разговарали смо у опуштеној атмосфери, свесни смо ситуације у којој се налазимо, знамо да су и наши градјани с правом забринути јер једне изјаве долазе из Приштине, а друге из Београда, те ће зато Београд морати да јасно поручи да ће држава Србија задржати своје институције на северу", навео је Миловић.

Према његовим речима, стекао је утисак да су разговори у Бриселу "запали у ћорсокак" и да су "на неки начин прекинути".

Вулин ће данас разговарати и с новим руководством Општине Косовска Митровица, а потом ће разговарати новинарима.

У Призренској богословији Вулин је јуче посетио учионицу у којој се школује једина српска ученица Милица Ђорђевић, а потом се у Гори (Враниште) састао са представницима локалне самоуправе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи