Читај ми!

Ружић: Напади на Дачића покушај државног удара

Не постоји ниједан ваљан разлог да премијер Ивица Дачић поднесе оставку или да Влада падне, рекао функционер СПС-а Бранко Ружић. Све оно што се догађало протеклих дана "својеврсни покушај државног удара", каже Ружић.

Председник Извршног обора Социјалистичке партије Србије Бранко Ружић изјавио је да не постоји ниједан ваљан разлог да премијер Ивица Дачић поднесе оставку или да Влада падне и додао да је све оно што се дешавало протеклих дана "својеврсни покушај државног удара".

"Ово што се у Србији дешавало протеклих дана био је својеврстан покушај државног удара, јер су они, чији је задатак био да штите државне интересе, злоупотребљавали службени положај и зарад политичке манипулације користили контраобавештајне податке како би дискредитовали председника Владе Србије", рекао је Ружић у интервујуу Данасу.

На питање да ли Владу Србије могу да оборе докази да се Дачић више пута видео са сарадником нарко боса Дарка Шарића, Родољубом Радуловићем, високи функционер СПС је одговорио да је влада стабилна и да не постоје било какви политички или други разлози да се обори.

Ружић је уверен да иза дискредитовања премијера у медијима не стоје лидер Српске напредне странке Александар Вучић, нити сама СНС, који немају никакав интерес за то, као и да нема разлога за било какво међусобно неповерење између СПС и СНС.

Ружић, који је и шеф посланичке групе СПС, истакао је да би опозицији можда одговарало да Дачић поднесе оставку на место премијера, али да то "у овим околностима, када не постоји ни један ваљан политички разлог, није логично очекивати".

Према његовим речима, Влада Србије ће инсистирати да се све истраге доведу до краја, што је један од њених приоритетних циљева, и то како је додао, не само СНС, већ и СПС и УРС, али и свих других коалиционих партнера.

Упитан да ли су избори "резервисани" за септембар, након одлуке о добијању датума за почетак преговора са Европском унијом, Ружић је одговорио да су спекулације у јавности легитимне, али да нису одраз политичке одговорности.

"У времену када решавамо социјално-економску ситуацију, када имамо велики искорак на пољу преговора око Косова и Метохије, када водимо борбу против организованог криминала и корупције, када настављамо пут ка ЕУ, нико од одговорних политичких лидера, а ту убрајам Вучића, Дачића и Динкића, не би био спреман да зарад партијских интереса инсистира на изборима у септембру", истакао је Ружић.

На питање да ли је тачно да је некадашњи координатор служби безбедности Миодраг Ракић својевремено уцењивао Дачића да не уђе у коалицију са СНС, Ружић је одговорио да је обавеза сваког одговорног човека и партијског функционера да сам изађе у јавност и, уколико има доказе, демантује оно што медији пишу.

Ружић се осврнуо и на питање евентуалне промене власти у Београду и поручио да ће функционисање власти у главном граду сигурно доћи на дневни ред, о чему ће социјалисти прво разговарати са својим коалиционим партнерима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи