Читај ми!

Пеци иде у Београд

Косовска влада предложила амбасадора у Шведској Љуљзима Пеција за представника Приштине у Београду. Председница Атифете Јахјага требало би да потпише указ о именовању Пеција на ту функцију.

Косовски министар иностраних послова Енвер Хоџај предложио је амбасадора Косова у Шведској Љуљзима Пеција за представника Приштине у Београду.

Портпарол тог министарства рекао је да је после консултација са премијером Хашимом Тачијем, председници Косова Атифети Јахјаги предложен Пеци као амбасадор у Београду.

Јахјага би, према косовском уставу и закону о спољној служби, требало да потпише указ о именовању Пеција на ту функцију.

Кандидат за представника Косова у Србији Љуљзим Пеци рођен је 6. јула 1966. године у Косовској Митровици. Завршио је Електротехнички факултет Универзитета у Приштини и магистарске студије из области међународних односа на Универзитету Ортега и Гасет у Мадриду.

Пре избора за официра за везу у Београду био је амбасадор Косова у Шведској.

Пеци је оснивач Института за политичка истраживања и развој (КИПРЕД) и оснивач Косовске фондације за цивилно друштво у Приштини.

Био је предавач на Америчком универзитету у Приштини и предавач националне и међународне безбедности на Универзитету у Призрену.

До сада је објавио 30 научних радова из политике безбедности и спољне политике на Косову, Аустрији, Немачкој, Швајцарској, Великој Британији, Холандији и Јапану.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 23. јан 2013, 21:23) - M.D.Oslo.anonymous [нерегистровани]

Čudi me

da šalju "ambasadora" iz Švedske u Beograd kao Predstavnika za Kosovo.Nadam se da ovaj čovek zna da će sedeti u jednoj kancelariji
samo kao jedan običan činovnik. Kakva zgrada
kakva ambasada oni se mnogo zavaravaju...

(среда, 23. јан 2013, 20:44) - taxista [нерегистровани]

ambasador

ne razumem ambasador nepostojece drzave i mi mu jos trebamo dati zgradu za ambasadu tu nema logike