Читај ми!

Цвијан: Месаровићева носилац корупције

Председник Одбора за уставна питања Владимир Цвијан очекује да ће крајем фебруара бити смењена председница Врховног касационог суда Ната Месаровић која је, према његовим речима, "главни кривац" за катастрофално стање у правосуђу и "главни носилац корупције".

Крајем фебруара биће смењена председница Врховног касационог суда Ната Месаровић која је "главни кривац" за катастрофално стање у правосуђу и "главни носилац корупције", очекује председник Одбора за уставна питања и законодавство Скупштине Србије Владимир Цвијан. Ната Месаровић није хтела да коментарише Цвијанове тврдње.

У интервјуу Танјугу, Цвијан је указао да се штета настала лошом реформом правосуђа мери десетинама милиона евра.

"Уставни суд је оценио да је Ната Месаровић изабрана противно закону и Уставу. Најнормалнија ствар би била да и сама поднесе оставку. Можемо да поразговарамо и о низу незаконитих, а ја верујем и коруптивних одлука Нате Месаровић, која је свог сина изабрала сасвим незаконито и ту имамо криминал", навео је Цвијан.

Председник Одбора за уставна питања каже да је очекивао да ће она сама да поднесе оставку и да ће "тиме да спречи да се отварају разне друге афере повезане са њом и са њеном породицом".

Цвијан је истакао да ће Месаровићева одговарати и за неке друге ствари а не само за катастрофу коју је направила у реформи правосуђа.

"Месаровићева је највише допринела краху реформе правосуђа, краху мреже судова, она је лично избацивала поједине судије из реизбора, она је највећи кривац за ситуацију у правосуђу", рекао је Цвијан. 

Ускоро ће бити у процедури нови закон о мрежи судова, каже Цвијан и додаје да грађани морају да разумеју да су дугови који су наслеђени од бившег Министарства правде јако велики.

"Не можемо отворити нове судове у свим градовима, али ћемо допринети да у великим градовима буду основани нови судови. Негде од марта месеца заживеће и систем нотара, већ су извршене измене и у кривичном законодавству, а ускоро ће ући измене и у парничном законодавству, које ће да убрзају судске процедуре", навео је Цвијан.

Министарство правде, СНС и актуелна коалиција, како је рекао, чине све што могу да исправе грешке које је урадило Министарство правде бившег режима.

"Заиста несмотреном и нестручном активношћу, на првом месту Месаровићеве, мреже судова је у бившем режиму смањена на 34 суда у целој Србији. Ја се надам да ће број судова после реформе, коју спроводи министар Никола Селаковић бити 70, 80, чиме ће се грађанима приближити правда", истакао је Цвијан. 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи