Читај ми!

Ђилас води реваншистичку политику

Душан Петровић каже да лидер ДС Драган Ђилас води реваншистичку унутарстраначку политику и да због тога тражи његово искључење из странке. Петровић каже да ће се у вези са дисциплинским поступком за искључење из ДС изјаснити када буде позван пред надлежне страначке органе.

Члан Демократске странке Душан Петровић изјавио је да ће се у вези са дисциплинским поступком за искључење из ДС изјаснити када буде позван пред надлежне страначке органе.

"Лидер ДС Драган Ђилас води реваншистичку унутарстраначку политику, уместо да предложи јасну политику странке, и због тога тражи моје искључење из ДС. Уместо дебате о суштинским државним питањима Ђилас настоји да из ДС протера другачије политичко мишљење и захтев за отворене дискусије", рекао је Петровић Танјугу.

Према његовим речима, Ђилас, који је био први на изборној листи ДС на парламентарним изборна на којој су били и сви чланови претходне владе, треба да објасни грађанима Србије да ли их је у предизборној кампањи обмањивао позивајући их да гласају за ту листу.

"Предложио сам Демократској странци политику преузимања иницијативе за спровођење уставних промена, које би суштински децентрализовале Србију и довеле до тога да централна Србија, Војводина и Београд имају истоветне надлежности и институције", рекао је Петровић.

Лидер демократа саопштио је вечерас после седнице Председништва у Деспотовцу да је у складу са Статутом странке покренуо дисциплински поступак против свих који не поштују одлуке Главног одбора ДС и да очекује да органи странке искључе Петровића уколико он не буде желео да врати посланички мандат.

"Онај ко не поштује одлуке Главног одбора, тај се сам искључио из ДС, а све остало је техника. Информисао сам Председништво да сам у складу са Статуом покренуо дисциплински поступак, односно захтевао од органа странке да га покрену за све оне који не поштују одлуке ГО ДС", рекао је Ђилас.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 18. јан 2013, 23:18) - Vladislava [нерегистровани]

svašta

Ma, mene samo zanima šta bi vi, Petroviću, radili da ste se našli na Đilasovom mestu?
Revanšizam, jel'da?