Читај ми!

Наплата царине неприхватљива

За грађане и привреднике са севера Косова неприхватљиво је да косовске институције царине робу, поручује се у писму председника скупштина четири општине са севера покрајине Ивици Дачићу. У пракси потврђено да тамо где нема српских институција у покрајини нема ни Срба, иситиче се у писму.

Председници четири општине са севера Косова упутили су отворено писмо председнику Владе Србије Ивици Дачићу у којем су поновили да је за грађане и привреднике са севера покрајине неприхватљиво да косовске институције на прелазима Брњак и Јариње царине робу.

У писму се наводи да је на заједничким седницама четири општине са севера Косова у више наврата закључено да је за грађане и привреднике неприхватљиво да се на административним прелазима спроводи царински поступак непризнате државе Косово.

Такође се подсећа да је више пута тражено да се привредници са севера Косова у потпуности укључе у систем ПДВ-а Републике Србије и да је како наводе погрешно водити преговоре о подели прихода од царине, на начин како то ових дана заменик директора Канцеларије за КиМ Крстимир Пантић износи преко медија.

У писму се наводи да општине још нису одредиле овлашћеног представника за дијалог са Приштином и да су сходно томе сви представници Срба са севера Косова дужни да спроводе ставове и одлуке својих скупштина и закључке са заједничких седница четири општине.

Указано је, такође, и на забринутост за опстанак и функционисање институција Србије и локалних институција, јер су управо оне, како се наводи, све ово време биле и остале главни гарант опстанка Срба на Косову и Метохији.

На крају писма, упућеног и директору Канцеларије за Косово и Метохију Александру Вулину и шефу преговарачког тима у техничком дијалогу Београда и Приштине Дејану Павићевићу, наводи се да је у пракси потврђено да тамо где нема српских институција у покрајини нема ни Срба.

Писмо је прочитано, а потом и подељено на конференцији за новинаре председника четири скупштине општине са севера Косова у Звечану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво