Читај ми!

У Бриселу и даље о наплати дажбина

Технички преговори Београда и Приштине настављени у Бриселу. Тема преговора наплата дажбина на интегрисаним прелазима. Две стране јуче нису постигле никакав договор.

18.44  - Остварен "известан напредак" у разговорима Београда и Приштине о режиму царина и других дажбина у склопу заједничког управљања прелазима, саопштила Маја Коцијанчич. Наставак разговора у уторак.

Радне групе Београда и Приштине наставиле су техничке преговоре у Бриселу о наплати дажбина на интегрисаним прелазима између централне Србије и Косова.

Вођа београдског тима Дејан Павићевић, директор Канцеларије за Косово Александар Вулин и градоначелник северног дела Косовске Митровице Крстимир Пантић ушли су у зграду Спољне службе Европске уније без обраћања новинарима, а шефица приштинског тима Едита Тахири, такође, није давала изјаве.

"Две стране нису јуче постигле договор о наплати царина на интегрисаним прелазима између Србије и Косова", рекла је портпаролка шефице европске дипломатије Маја Коцијанчич.

Срби са севера Косова протестовали су због тога што су их косовске власти и Еулекс приморавали да плаћају дажбине и за робу која остаје на северу Косова. Тврде да им је Влада Србије дала гаранције да по договорима из Брисела за такву врсту робе неће морати да плаћају дажбине Приштини.

Технички разговори Београда и Приштине су и припрема за дијалог премијера Србије Ивице Дачића и косовског премијера Хашима Тачија, и високе представнице ЕУ Кетрин Ештон 17. јануара.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 11. јан 2013, 12:37) - Petra8 [нерегистровани]

snaga

Nova vlast mora pokazati snagu i doslednost!

(петак, 11. јан 2013, 10:06) - anonymous [нерегистровани]

Iz časa u čas

Jel' može iz časa u čas?