Срби не прихватају границу

Став Срба са севера Косова и Метохије јасан, они не прихватају одвајање од централног дела Србије и успостављање границе, каже начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић. Данас састанак четири општине севера Косова.

Начелник Косовскомитровачког округа Раденко Недељковић изјавио је да је став Срба са севера Косова и Метохије јасан: Не прихватају одвајање од централног дела Србије и успостављање границе.

Недељковић је за Телевизију Мост из Звечана рекао да Срби са Косова могу да прихвате спровођење споразума, јер не желе да коче и спутавају Србију на путу ка Европској унији, али да то не може да се спроводи да њихови штету.

"Не желимо да живимо у независном Косову и великој Албанији", рекао је Недељковић и очекујући да ће бити потписан споразум у којем ће јасно стајати да се на административним прелазима Брњак и Јариње могу користити сва документа, без обзира од ког министарства су издата и да неће бити царине.

"У том случају можемо да разговарамо и са нашом државом и међународном заједницом о примени", рекао је начелник и додао да и ова Влада, као и претходна, не уважава став и мишљење српских представника са Косова и Метохије.

Недељковић је додао да Влада Србије позива српске представнике са Косова да буду декор или алиби за спровођење споразума, али тек онда када "заврши" нешто што се тиче Покрајине.

"Написали смо писмо државном врху и рекли смо да ћемо дати своје представнике за делегацију, када су у питању будући преговори. Али претходно треба да видимо платформу коју је најавио државни врх", рекао је начелник и нагласио да север Косова неће дати ниједног свог члана у тим за спроводјење постигнутих споразума.

Недељковић је још једном рекао да су Споразуми штетни за Србе, да им не омогућавају останак и опстанак на Косову и нагласио да, уколико дође до њихове примене, то значи да ће између Косова и остатка Србије постојати граница.

"Не знам о чему би онда државни врх требало да преговара", рекао је Недељковић.

број коментара 0 Пошаљи коментар