Читај ми!

Србија претеривала у сарадњи са Хагом?

Шеф српске дипломатије Иван Мркић рекао је у разговору са Бан Кимуном да би Србија, уколико се понови још једна пресуда као што је била она изречена хрватским генералима, требало да се запита да ли је претеривала у сарадњи са Хашким трибуналом.

Ако се у Хагу понови још једна пресуда каква је била она изречена хрватским генералима, Србија би стварно требало да се запита да ли је претеривала у сарадњи са том институцијом, поручио је синоћ у Њујорку шеф српске дипломатије Иван Мркић у разговору са генералним секретаром УН Бан Кимуном.

Мркић је након получасовног састанка са првим човеком светске организације, у изјави дописнику Танјуга, истакао да је Бана обавестио какво је расположење у Србији након ослобађајуће пресуде хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу.

"Говорили смо о такозваној пресуди генералима, јер се она тешко може звати пресудом, пошто из свега испада да су само Срби кажњавани", додао је министар Мркић, уочи изрицања пресуде Рамушу Харадинају.

Према његовим речима, Бан и његов тим су са великим разумевањем саслушали те аргументе, изразивши жаљење због жртава.

Мркић је Бана обавестио и да Србија није задовољна неким елементима његовог извештаја о Косову, јер он не одражава стварно стање на том простору и не види се прави живот Срба на Косову и Метохији.

"Не види се како изгледа кад се један Србин тамо пробуди и како изгледа кад заноћи", објаснио је министар и додао да има сагласности да убудуће то буде рефлектовано на вернији начин.

Мркић је истакао да се Србија залаже за што јаче присуство УН на Косову и Метохији, и тим поводом је од генералног секретара затражио да се у пуној мери ангажује око тога.

Током сусрета Мркић је Бана обавестио и како тече дијалог Београда и Приштине, а било је речи и о стању у региону.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи