Читај ми!

Блокада пута код Рудара

Група грађана једносатном блокадом пута код Рудара затражила да Славољуб Јовић који је ухапшен 31. октобра буде пуштен да се брани са слободе. Јовић је осумњичен за покушај убиства војника Кфора, а суд у Краљеву му је одредио једномесечни притвор.

Једносатном блокадом пута код крста у месту Рударе надомак Звечана група грађана тражила је да се Славољуб Јовић који је ухапшен 31. октобра брани са слободе.

Јовићев брат Небојша је у изјави новинарима рекао да нико на северу Косова не жели да на било који начин утиче на правосуђе и процес који је у току, али да грађани траже да се Јовић пусти на слободу и да му се омогући фер и праведно суђење.

Славољуб Јовић осумњичен је за покушај убиства војника Кфора 1. јуна у селу Рударе и у Краљеву му је одређен притвор.

"Ми не желимо да се судски процес прекине јер смо уверени да је он невино ухапшен али желимо да се на одговорност позове Кфор, који је у више наврата, на Јарињу, у Рудару и Јагњеници покушао масовно убиство цивила и неко за то мора да одговара", рекао је Небојша Јовић.

Он је поручио Кфору и Еулексу "да не чине било шта што може да поремети безбедносну ситуацију на северу Косова" и упозорио да због гнева који је присутан код народа "може да се уђе у проблем из кога ће се тешко изаћи".

Небојоша Јовић је нагласио да би мир требало да траје бар док трају преговори између Београда и Приштине.

Славољуб Јовић (51), према речима његовог брата Небојше налази се у притвору у Краљеву, након што га је ухапсила српска жандармерија.

Он је позвао грађане да сваки протест који буде организован буде миран и најавио да ће следеће окупљање бити у петак у 12 сати на Тргу браће Милић ког главног моста на Ибру и да је организатор Општински кризни штаб Косовске Митровице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара