Сукоб локалне власти и полиције

Председник странке "Заједно за Шумадију" Верољуб Стевановић стање у крагујевачкој полицији пореди са каубојским филмом. Оптужује је за корупцију, за коју, како тврди, има доказе. Начелник Полицијске управе у Крагујевцу Иван Ђоровић негира оптужбе.

Странка "Заједно за Шумадију", на чијем је челу градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић, тражи од надлежних органа утврђивање одговорности челних људи у Полицијској управи у Крагујевцу због, како кажу, пропуста и проблема у тој институцији.

Сукоб крагујевачке власти и Полицијске управе, настао је почетком месеца, после хапшења челних људи Дирекције за урбанизам, осумњичених за злоуптребу службеног положаја током израде пројекта за изградњу затвреног базена.

У странци "Заједно за Шумадију" сматрају да је реч о смишљеном нападу полиције на градско предузеће и начелника полиције оптужују за незаконитост у раду и коришћење недозвољених полицијских метода.

"То су притисци, телефонске и личне претње новинарима, највишим функционерима локалне самоуправе и народним посланицима Заједно за Шумадију са територије Крагујевца, што је довољно узнемирујуће", каже Саша Миленић из странке "Заједно за Шумадију".

Председник странке Верољуб Стевановић, стање у крагујевачкој полицији пореди са каубојским филмом. Оптужује је за корупцију, за коју, тврди, има доказе који су предочени највишим државним функционерима.

"Ако јавност види, то што ми имамо од материјала, у Медија центру, онда ће цела Србија да се уздрма, у безбедоносном смислу и имаће другачији однос према полицији", каже Стевановић.

Подршка начелнику Полицијске управе стиже од полицијских синдиката. Начелник Иван Ђоровић негира оптужбе, каже да као представник органа извршне власти не може да коментарише политичке ставове.

"Оно што је сигурно, то је да ће полиција у консултацијама са надлежним тужилаштвима и у координацији са линијама рада из седишта Министарства унутрашњих послова наставити да ради свој посао професионално и у интересу грађана и државе", каже Ђоровић.

Због сумње да су Дирекцију за урбанизам, приликом израде пројекта затвореног базена, оштетили за око два милиона динара, кривичном пријавом обухваћено је шест особа, док је у притвору задржано њих четворо, сви из Дирекције за урбанизам. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво