Читај ми!

Примопредаја дужности у Немањиној 11

Владу и министре чека тежак посао, рекао Ивица Дачић преузимајући дужност од Мирка Цветковића. Цветковић најавио да ће неко време бити посланик, али да одлази из политике.

Ивица Дачић преузео је нешто после 15 часова дужност од бившег премијера Мирка Цветковића. Цветковић је пожелео успех Ивици Дачићу и рекао да му неће давати савете.

Подсетио је да су њих двојица заједно радили и добро сарађивали у претходној влади са чим се Дачић сложио. Ивица Дачић је захвалио Цветковићу и поручио да министре који долазе у владу и њега самог чека тежак период у коме нема много прилика за поправни.

Цветковић је, рекао је Дачић, до сада радио одговоран посао. Чин примопредаје дужности не схвата као крај политичке борбе, већ почетак.

Неколико минута пре Дачићевог доласка Цветковић се у кабинету премијера кратко обратио новинарима истичући да ће у парламенту остати неко време, да излази из политике и да ће се бавити приватним бизнисом.

Цветковић је додао да се на крају мандата осећа одлично и да Дачићу жели успешан мандат. "Ми смо и до сада успешно сарађивали. Да није било тако, он данас не би био овде", рекао је Цветковић.

Примопредаји дужности присуствовали су и генерални секретар скупштине Вељко Одаловић, шеф Цветковићевог кабинета Мирјана Јовашевић и шеф Дачићевог кабинета Владимир Илић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 27. јул 2012, 21:32) - lazica [нерегистровани]

...

Neka je sa srecom... Ako ne bude valjalo opet cemo menjati! Pozz