Читај ми!

Дачић: Србија наставља пут ка ЕУ

Србија ће наставити путем европских интеграција како би што скорије добила датум за отпочињање преговора са ЕУ, рекао мандатар Ивица Дачић званичницима администрације у Берлину. Београд спреман за дијалог са Приштином не само на техничком, већ и на политичком нивоу, истакао Дачић.

Мандатар за састављање нове владе Србије Ивица Дачић боравио је у радној посети Немачкој, где је разговарао са највишим званичницима администрације у Берлину.

Дачић је домаћине информисао о политици и циљевима коалиције која ће чинити парламентарну већину.

Ивица Дачић је пренео основна опредељења будуће владе да ће Србија наставити путем европских интеграција како би што скорије добила датум за отпочињање преговора са ЕУ.

Дачић је представнике немачке администрације упознао и са решеношћу нове владе да Србија буде фактор стабилности и мира у региону.

Мандатар је истовремено истакао да је Београд спреман за вођење дијалога са Приштином не само на техничком, већ и на политичком нивоу.

Према његовим речима, Србија Немачку сматра главним политичким партнером у ЕУ, те жели да даље развоја билатералне односе и то не само на политичком, већ и економском нивоу.

Представници немачке администрације истакли су да ће пратити какву ће политику водити нова влада, и какве ће резултате имати, због чега је Дачић уверен да ће нова влада бити нова шанса за Србију.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи