Читај ми!

Бомбе код Брњака

Непознате особе јутрос бациле две ручне бомбе на камп Кфора код Брњака. Напад ће бити карактерисан као напад на особље УН и покушај убиства. Једна бомба експлодирала рано јутрос, док је другу касније уништио Кфор. Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић најоштрије осудио напад.

15.14 - Цео случај бацања бомбе на камп Кфора биће третиран као напад на особље УН и покушај убиства, јавља репортер РТС-а Биљана Јовичић. 

12.00 - После увиђаја, прелаз Брњак је отворен, а саобраћај на путу Косовска Митровица–Рибариће одвија се нормално.

11.00 - На пункту је у току увиђај. Саобраћај на том делу пута је поново затворен.  

9.56 - Један војник Кфора задобио мање оштећење слуха приликом експлозије, саопштио је Кфор.

9.32 - Пут Косовска Митровица–Рибариће поново отворен, јавио је репортер ТВ Мост

На камп Кфора у близини административног прелаза Брњак рано јутрос бачене су две ручне бомбе. Косовска полиција ће цео случај третирати као напад на особље УН и покушај убиства, рекао је за РТС заменик директора регионалне полиције Ергин Медић.

Француски војници из састава Кфора рекли су Телевизији Мост да је једна бомба експлодирала рано јутрос око четири сата, док је друга уништена око 8.40 контролисаном експлозијом.

Кфор је саопштио да је приликом јутрошње експлозије једном припаднику Кфора блаже оштећен слух. Детонација је оштетила просторије које користи Еулекс.

Увиђај су извршили припадници косовске полиције из станице Зубин Поток. Утврђено је да су бачене бомбе типа М-75, "кашикара". Даљу истрагу спровешће специјална јединица полиције Еулекса.

Кфор је употребу насиља осудио као потпуно неприхватљиву и истакао да ће се међународне снаге томе строго успротивити.

И Еулекс је најоштрије осудио напад на административни прелаз Брњак и навео да су такве активности потпуно неприхватљиве.

Еулексова Радна група за Косовску Митровицу отпочела је истрагу у циљу проналажења изврилаца напада, који, како су навели, представља напад на међународну заједницу.

"Овакви кукавички напади неће одвратити међународну заједницу, укључујући Кфор и Еулекс, од њиховог посла", истиче се у саопштењу.

Магистрални пут Косовска Митровица–Рибариће код прелаза Брњак неколико сати је био у блокади, због чега се код места Бање формирала дуга колона возила. Саобраћај је нормализован нешто пре поднева.

На административном прелазу Брњак стационирани су припадници Кфора и Еулекса, а контролу саобраћаја обављају службеници Еулекса. У суботу је Кфор затворио алтернативни путни правац који се налази изнад прелаза Брњак.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(среда, 20. јун 2012, 14:21) - anonymous [нерегистровани]

terorizam

ovo je cist terorista,ovaj akt treba da se osudi.

(среда, 20. јун 2012, 13:48) - anonymous [нерегистровани]

Ko je iza napada?

Sve mi se čini da je ovo albanska akcija, kako bi se optužili Srbi.

(уторак, 19. јун 2012, 23:13) - anonymous [нерегистровани]

samo ovako nastavite

Bravo samo ovako nastavite provocirajte KFORA i EULEXA i to bude dobro na korist albanaca samo nastavite

(уторак, 19. јун 2012, 21:52) - Veljko [нерегистровани]

Sisli su

jel se secate kad smo 99te govorili- sidjite dole.
evo sisli su :-)

pa sad mozemo da komuniciramo sa njima i ovako, ako bas insistiraju na tome.

(уторак, 19. јун 2012, 19:20) - Патриот [нерегистровани]

Као у комунизму!

Еулексова Радна група за Косовску Митровицу отпочела је истрагу у циљу проналажења изврилаца напада, који, како су навели, представља напад на међународну заједницу.
>> Ово ме потсећа на комунистичко време, чим је неко напао неког лопова да је лопов он се одмах сакривао иза партије и то тумачио нападом на партију а не на њега лопова. Тако и ови чим нешто забрљају па им неко врати, што није на свом месту, они се одмах заклањају иза виртуелне међународне заједнице или УН-а чији мандат не спроводе како су овлашћени него по своме и по тајним директивама које примају изван свог мандата.

(уторак, 19. јун 2012, 16:16) - NemanjaT [нерегистровани]

Nije mi jasno!

Sada se setili da su ustvari trupe UN?

(уторак, 19. јун 2012, 16:13) - anonymous [нерегистровани]

Diverzija

Srbin je dosao u sred baze KFOR-a, medju vise stotina vojnika, i resio da ih ubije ni manje, ni vise, nego rucnom bombom, koju je mogao da baci najvise nekoliko metara u daljinu. Nije mogao da koristi minobacac, zolju, snajper, pusku, pistolj, pa da to uradi iz daljine, nego je morao oci u oci sa vojnikom da bude, kao u vestern filmovima... Nema logike, ovo je jos jedna diverzija protiv Srba.

(уторак, 19. јун 2012, 16:05) - anonymous [нерегистровани]

ана

Грађани Србије никада неће признати тзв. Републику Косово. Сви добро знамо да је та творевина била последица изградње највеће нато базе на овим просторима.

Космет је Србија!