Читај ми!

Румунија ратификовала ССП

Споразум о стабилизацији и придруживању ЕУ и Србије ратификован у румунском парламенту. Литванија остаје једина чланица која то није учинила.

Сенат парламента Румуније ратификовао је Споразум о стабилизацији и придруживању Европске уније и Србије, саопштио је данас румунски парламент.

Тиме је окончана парламентарна процедура ратификације Споразума, па документ иде код председника Трајана Басескуа на потпис.

Сенат је усвојио и Изјаву о европским стандардима о поштовању права националних мањина која иде заједно са Законом о ратификацији.

Румунија је почетком марта у Бриселу до последњег тренутка бојкотовала одобравање кандидатуре Србије за чланство у ЕУ и одустала од противљења тек након што је потписан протокол о правима румунске мањине у Србији.

Румунска опозиција је тада оштро критиковала политику власти због неприхватљивог понашања према "суседној пријатељској земљи".

Румунија је 26 чланица ЕУ која је ратификовала ССП ЕУ са Србијом, потписан 2008. године, а Литванија је једина чланица која још то треба да учини.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи