Читај ми!

Без смене Николаидиса

Председник црногорског парламента Ранко Кривокапић одбио захтев опозиције да смени Андреја Николаидиса. Опозиција сматра да Кривокапићев саветник шири говор мржње и позива на тероризам.

Представници црногорске опозиције саопштили су да је председник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић одбио њихов захтев да смени свог саветника Андреја Николаидиса и огради се од његових ставова.

Николаидис је у ауторском тексту написао да би био "цивилизацијски искорак" да је Божидар Станишљевић, осумњичен за тероризам, активирао експлозив у бањалучкој дворани "Борик" у време прославе две деценије постојања Републике Српске, којој су присуствовали и државни врх Србије и српски патријарх Иринеј.

Смену Николаидиса, због тог иступа, тражили су Покрет за промене и Нова српска демократија (НОВА), који сматрају да Кривокапићев саветник шири говор мржње и позива на тероризам.

Портпарол Покрета за промене Коча Павловић рекао је Танјугу да је Кривокапић, на данашњој седници Колегијума председника црногорског парламента, одбио захтев опозиционих странака за смену Николаидиса.

Павловић је навео да је Кривокапић одбио и захтев Социјалистичке народне партије да се Колегијум председника Скупштине Црне Горе огради од Николаидисових ставова.

"Сматрам да је одбијање Кривокапића да отпусти свог саветника и да на тај начин заштити Скупштину Црне Горе од поистовећивања овог дома са фашисоидним ставовима Николаидиса, показатељ да парламенатрна већина баштини исте оне политичке ставове које је Николаидс изнео у свом тексту", навео је Павловић.

Влада Србије упутила је, пре неколико дана, протестну ноту Црној Гори због ставова Николаидиса. Министарство иностраних послова Црне Горе саопштило је потом да ставови Николаидиса изнесени у његовом ауторском тексту ни у ком виду не одражавају званичне ставове Црне Горе.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 24. јан 2012, 21:42) - S@sa [нерегистровани]

Zalosno

Ne cude me crnogorci.Ima nekih i u Srbiji koji "ne razumeju"zasto se digla tolika prasina oko svega toga.

(уторак, 24. јан 2012, 20:33) - Goran [нерегистровани]

Znamo ko smo!

Dosta više sa njim.Shvatite, ne zanimaju nas izmišljene književne nagrade koje se uz novac dodeljuju ljudima koji propagiraju političke stavove u kojima se satanizuje Srbija i Srbi.

(уторак, 24. јан 2012, 19:02) - Vs [нерегистровани]

Re

Srbi, zapamtite sve. Nije samo jasno zasto je obavezan "default" stav zvanicnika svih ex-Yu republika izrazito antisrpski stav.

(уторак, 24. јан 2012, 18:37) - Budimir Zivkovic [нерегистровани]

Kompatabilni

Gospodin Krivokapic i g. Nikolaidis su po stavu prema Srbiji i Republici Srpskoj kompatabilni Nece ga g-din Ranko smeniti jer verovatno iznosi njegove stavove.

(уторак, 24. јан 2012, 18:24) - anonymous [нерегистровани]

Crna Gora

Prema svecu i tropar!