Читај ми!

Без смене Николаидиса

Председник црногорског парламента Ранко Кривокапић одбио захтев опозиције да смени Андреја Николаидиса. Опозиција сматра да Кривокапићев саветник шири говор мржње и позива на тероризам.

Представници црногорске опозиције саопштили су да је председник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић одбио њихов захтев да смени свог саветника Андреја Николаидиса и огради се од његових ставова.

Николаидис је у ауторском тексту написао да би био "цивилизацијски искорак" да је Божидар Станишљевић, осумњичен за тероризам, активирао експлозив у бањалучкој дворани "Борик" у време прославе две деценије постојања Републике Српске, којој су присуствовали и државни врх Србије и српски патријарх Иринеј.

Смену Николаидиса, због тог иступа, тражили су Покрет за промене и Нова српска демократија (НОВА), који сматрају да Кривокапићев саветник шири говор мржње и позива на тероризам.

Портпарол Покрета за промене Коча Павловић рекао је Танјугу да је Кривокапић, на данашњој седници Колегијума председника црногорског парламента, одбио захтев опозиционих странака за смену Николаидиса.

Павловић је навео да је Кривокапић одбио и захтев Социјалистичке народне партије да се Колегијум председника Скупштине Црне Горе огради од Николаидисових ставова.

"Сматрам да је одбијање Кривокапића да отпусти свог саветника и да на тај начин заштити Скупштину Црне Горе од поистовећивања овог дома са фашисоидним ставовима Николаидиса, показатељ да парламенатрна већина баштини исте оне политичке ставове које је Николаидс изнео у свом тексту", навео је Павловић.

Влада Србије упутила је, пре неколико дана, протестну ноту Црној Гори због ставова Николаидиса. Министарство иностраних послова Црне Горе саопштило је потом да ставови Николаидиса изнесени у његовом ауторском тексту ни у ком виду не одражавају званичне ставове Црне Горе.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво