Читај ми!

Курти блокира један смер

Активисти Покрета за самоопредељење блокираће у суботу само једну коловозну траку на прелазима Мердаре и Бела земља у чему их косовска полиција неће спречавати.

Покрет за самоопредељење неће потпуно блокирати путеве на прелазима Мердаре и Бела Земља у суботу, 14. јануара, али ће његови активисти затворити по једну коловозну траку на тим прелазима како би спречили улазак камиона са српском робом, у чему их полиција неће спречавати, саопштила је Косовска полиција.

У саопштењу се наводи да су се представници Косовске полиције и Покрета за самоопредељење договорили да полиција не спречава активисте покрета да дођу на Мердаре и Белу Земљу, а припадници покрета неће блокирати путеве, већ ће затворити једну траку пута којом улазе камиони са српском робом.

Представници Покрета за самоопредељења су рекли да њихове акције за спровођење одлуке скупштине Косова о економском и трговинском реципроцитету неће трајати само један дан, већ ће активисти тог покрета остати "дан и ноћ" на прелазима Мердаре и Бела Земља.

Лидер Покрета Аљбин Курти изјавио је да ће 14. јануара и он бити присутан на прелазу код Мердара.

Он је рекао да ће активисти покрета за самоопредељење у Мердару блокирати пут којим долази српска роба, али не и кретање грађана, и навео да ће ту остати док не постигну свој циљ.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 13. јан 2012, 09:28) - anonymous [нерегистровани]

Ko sto vidis...

Opet jadni narod ispasta i to bas za Srpsku Novu Godinu.Mislim da ovo nije slucajno.

(петак, 13. јан 2012, 01:43) - anonymous [нерегистровани]

intervencija

nadam se da ce udruzenim snagama kfor i euleks onemoguciti akciju blokiranja prelaza od strane kurtija i na taj nacin dokazati svoju nepristrasnost,ostaje nam da vidimo.