Читај ми!

Подршка Пакистана ставовима Србије

Србија је од Пакистана добила подршку за своје ставове о Косову, изјавио Вук Јеремић након разговора са шефицом пакистанске дипломатије Хином Рабани Кар. Договорено обнављање рада мешовите српско-пакистанске комисије за економску сарадњу.

Министар спољних послова Србије Вук Јеремић разговорао је са шефицом пакистанске дипломатије Хином Рабани Кар добио, од које је подршку за ставове Србије о Косову.

То је, по Јеремићевим речима, изузетно важно с обзиром да је Пакистан, од 1. јануара 2012, чланица Савета безбедности Уједињених нација.

"Србија наставља да гради партнерске односе са Пакистаном. То је један значајан међународни чинилац, нуклеарна сила и једна од највећих и најутицајнијих чланица Организације исламске конференције", истакао је Јеремић.

Шеф српске дипломатије је, у изјави Танјугу, објаснио да ће Пакистан од 1. јануара бити и члан Савета безбедности, тако да је било изузетно важно да Исламабад на највишем нивоу упозна са нашим ставовима о Косову.

Јеремић је, такође, указао да је Пакистан и велико тржиште.

"Овде постоје изузетни потенцијали за наступ предузећа из Србије, пре свега у домену пољопривреде и наменске индустрије", указао је министар.

Према Јеремићевим речима, договорено је обнављање рада мешовите српско-пакистанске комисије за економску сарадњу.

Прва седница Комисије би, како је додао, могла бити одржана следеће године када се очекује и узвратна посету пакистанске министарке Србији.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 13. дец 2011, 12:59) - anonymous [нерегистровани]

Bravo ministre

Srbija svuda izvozi po svetu i jos im ostalo trziste Pakistana.