Читај ми!

Не постављати нове барикаде

Грађанима са севера Косова Влада Србије упутила позив да не постављају нове барикаде. Влада констатовала да су испуњене све обавезе постављене пред Србију као услов за стицање статуса кандидата за чланство у ЕУ.

Влада Србије позвала је грађане на северу Косова да не постављају нове барикаде, рекао је координатор Владе Србије за односе са медијима Слободан Хомен, и додао да би ново постављање барикада би било у директној супротности са интересима Србије.

"Ко год да се у данашњем дану одлучи да поставља барикаде, да омета наше државне органе, директно ради супротно интересима државе Србије, а поготово дан пре доношења одлуке у Бриселу", рекао је Хомен на конференцији за новинаре после седнице владе.

Влада је усвојила документе важне за примену договора постигнутих са Приштином, Уредба о катастру и о слободи кретања. Последњи споразум усвојен у Бриселу, о интегрисаном упављању административним прелазима, није разматран.

Констатовано је да је Србија испунила све обавезе које су пред њу постављене као услови за стицање статуса кандидата за чланство у Европској унији.

Директор владине канцеларије за сарадњу са медијима Миливоје Михајловић је рекао да су усвојене одлуке веома важне за имплементацију договора постигнутих у дијалогу Београда и Приштине у Бриселу.

Према његовим речима, усвојени Закључак о обавезном осигурању моторних возила са регистарским таблицама издатим од стране привремених инситуција самоуправе у Приштини важан је за примену договора о слободи кретања. Удружење осигуравача Србије издаваће полисе осигурања на пунктовима на административној линији и на појединим прелазима.

Уредбом о посебном начину обраде података из катастра земљишта на Косову и Метохији, омогућава се вођење поуздане катастарске евиденције о непокретностима и правима грађана и других субјеката, за време важења Резолуције 1244. Скенирање и фотографисање података обављаће Републички геодетски завод и достављаће их тиму за дијалог са Приштином.

Влада је усвојила и Предлог закона о изменама и допунама закона о пореском поступку и пореској администрацији. Михајловић је објаснио да те измене предвиђају увођење аутоматизма да се доприноси за раднике уплаћују истовремено када и плате, као и да се поједностави процедура за репрограм пореских обавеза.

"Овим предлогом се допушта пореској управи да на свом сајту објави списак дужника", истакао је Михајловић, о додао и да је Влада усвојила Предлог закона о изменама и допунама закона о порезу на добит правних лица.

Подаци ПИО Фонда показују да око 40 одсто послодаваца није у законском року доставило доказе о редовној уплати доприноса за запослене током 2010. године. Дуговања ПИО фонду за доприносе, са каматама, износе више од 200 милијарди динара.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи