Почела исплата 100 евра корисницима социјалне помоћи

Исплата 100 евра за више од 150.000 корисника новчано-социјалне помоћи почела је јутрос у Банци Поштанска штедионица.

Од отварања шалтера у 8 часова испред експозитуре Поштанске штедионице у Улици краљице Марије у Београду формирали су се редови.

Поштанска штедионица довезла је и мобилну експозитуру како би грађани новац могли да подигну и на овај начин.

"У Банци Поштанска штедионица јутрос смо почели са исплатом 100 евра корисницима социјалне помоћи, њих има више од 150.000 и од јутрос се исплата њиховог новца одвија без проблема", рекла је Наташа Марковић, директорка Пословне мреже Поштанске штедионице.

Само данас радно време Поштанске штедионице је продужено до 18 часова у свих 185 експозитура и шалтера широм Србије.

По новац уместо кориснка ове једнократне помоћи могу да дођу и овлашћена лица са једнократним овлашћењем које важи како за пензионере, тако и за примаоце новчано-социјалне помоћи.

Овлашћење може бити написано и руком с тим што мора да садржи све неопходне податке које је прописала Народна банка Србије.

На сајту Централне банке и Банке Поштанска штедионица, могу се наћи примери овлашћења које треба да садржи име и презиме, адресу, број личне карте и рачуна примаоца помоћи, те податке лица које уместо корисника долази на салтер да новац подигне.

Када је реч о исплати 100 евра за пензионере, оно и даље траје, а од понедељка 25. маја ову помоћ државе ће на шалтерима Поштанске штедионице моћи да подигну и сви остали грађани који су се пријавили.

Како би данас и наредних дана без проблема и стварања гужви грађани лакше дошли до свог новца, Банка Поштанска штедионица је обезбедила и мобилну експозитуру која ће се по потреби премештати с локације на локацију.

четвртак, 28. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво