Читај ми!

Нових 15.046 случајева заразе, преминуло још 35 особа

У последња 24 сата у Србији је регистровано 15.046 случајева заразе коронавирусом, од 30.998 тестираних узорака. Од последица заразе преминуло је још 35 особа. На респиратору је 119 пацијената.

Редови испред ковид амбуланти се не смањују, а стручњаци упозоравају да би почетак другог полугодишта могао повећати број инфицирaне деце, јер се омикрон брзо шири.

Вирусолог Миланко Шеклер рекао је за РТС да пандемија иде у добром правцу, иако се још не може рећи да је коронавирусу одзвонило.

Истиче да је омикрон добра најава и увертира за окончање пандемије, али да вакцинацијом морамо помоћи непријатељу да се достојанствено повуче.

О четвртој дози, каже, не треба размишљати – осим за оне који су оштећеног имунолошког стања, као што су онколошки пацијенти и веома старе особе. 

Координатор пунктова за вакцинацију на Београдском сајму и тржним центрима Зоран Бекић рекао је за РТС да уколико дође до погоршања епидемијске ситуације, планираће се и отварање ковид система на Сајму.

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић истакао је да пандемија још није прошла и да је сада присутна флурона, мешавина коронавируса и грипа. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво