Читај ми!

Преминуло 29 особа, заражено још 17.105 људи – регистрован први случај флуроне у Србији

У последња 24 сата у Србији је регистровано 17.105 случајевa заразе коронавирусом, од тестираних 36.830 узорака. Од последица заразе преминуло је још 29 особа. На респираторима 117 пацијената.

Омикрон не успорава и данима се бележе гужве у ковид амбулантама широм Србије.

Командант ковид болнице на Карабурми др Иво Удовичић рекао је за РТС да просек година пацијената који су у тој болници показује да је почела фаза током које се заражавају старији.

Напоменуо је да је "питање за милион долара" да ли је омикрон почетак краја или захуктавање за неку нову фазу пандемије.

Клинички фармаколог и токсиколог, проф. др Радан Стојановић, истакао је за РТС да омикрон не изазива само лаке клиничке случајеве, а тежина слике зависи како од вируса тако и од домаћина.

Поручио је да су предвиђања да ће у наредна два месеца чак 70 посто грађана бити заражено, али и објаснио зашто је ипак важно да носимо маске.

Тим за школе донео je одлуку да од 24. јануара ученици од првог до четвртог разреда основних школа наставу похађају непосредно, док ће ученици од петог до осмог разреда образовно-васпитни рад пратити по комбинованом моделу, подељени у две групе.

За ученике средњих школа важиће, такође, комбиновани модел.  

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се