Читај ми!

Борбу са ковидом изгубило 49 пацијената, коронавирусом заражено још 2.180 особа

У Србији је коронавирус потврђен код још 2.180 особа, од тестирана 14.444 узорка. Од последица заразе преминуло је 49 особа. На респираторима су 203 пацијента.

Епидемијска ситуација у земљи је нешто повољнија, смањује се број новооболелих и пацијената на болничком лечењу.

Седница Кризног штаба за борбу против епидемије коронавируса биће одржана у среду у 15 часова. 

Клиничко-болнички центар "Звездара" излази из црвене зоне. Директор те здравствене установе, проф. др Петар Сворцан, рекао је за РТС да ће током ове недеље бити обављена дезинфекција и чишћење, а да се надају да ће прве нековид пацијенте примити крајем ове или почетком следеће седмице.

Указао је да улазимо у период слава, а пред нама је и дочек Нове године и празници, па је апеловао на грађане да се чувају, придржавају мера и да се вакцинишу. 

Директор Дома здравља Савски венац у Београду и координатор пунктова за вакцинацију на Београдском сајму и у тржним центрима "Галерија" и "Ушће" Зоран Бекић рекао је да епидемијска ситуација јесте боља, а да школски распуст и ковид прописнице дају ефекте. 

"Ако погледамо крај октобра, када смо имали дневно инфицираних између 6.000 и 7.000 - сада је тај број између 2.000 и 2.500, мањи је притисак на ковид болнице и ковид амбуланте", рекао је Бекић.

Изнео је податак да је на Београдском сајму и свим пунктовима који су у оквиру Дома здравља Савски венац мање интересовање за имунизацију последњих дана и да чим пада број новозаражених, пада и интересовање за имунизацију.  

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво