Читај ми!

Данима се бележи троцифрен број заражених, лекари поручују да је излаз у вакцинацији

Од почетка пандемије на коронавирус је тестирано је 4.591.257 особа, а регистрована су укупно 719.462 случаја оболевања. До сада је од ковида 19 преминуло 7.095 оболелих, а проценат смртности је 0,99 одсто.

Лекари страхују од раста броја хоспитализованих, и да ће на удару бити невакцинисани. Брину их и подаци из земаља са високом стопом имунизације са све већим бројем оболелих.

У Србији су, према последњим подацима, од последица короне преминуле три особе, док је регистровано 228 новозаражених од укупно 8.969 тестираних особа.

На респиратору се налази 11 особа од 320 хоспитализованих.

"Сваке недеље можемо очекивати озбиљнију ситуацију. Нови талас је на прагу, а какав ће бити, зависи од нашег понашања и, наравно, вакцинације. Боље је да се сада заштитимо него када је интензитет вируса висок", истакао је директор Kанцеларије СЗО у Србији Маријан Ивануша.

Мере за сузбијање коронавируса треба да се поштују, а ако број заражених почне да расте, крај лета ћемо дочекати са новим ограничењима – поручује члан Кризног штаба Предраг Кон.

У сусрет четвртом таласу ковида 19, који је у неким државама већ узео маха, струка поручује да је једини излаз вакцинација.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво