Читај ми!

"Теже набавити вакцине него нуклеарно оружје"

Председник Србије Александар Вучић очекује да се данас вакцинише и до 50.000 људи и да Србија сутра може да буде трећа у Европи по броју вакцинисаних на 100.000 становника.

Александар Вучић је, гостујући на ТВ Прва, рекао да јесте забринут, и да је био забринут и када је кренула прича око набавке пре пет или шест месеци.

Навео је да су он и други из Владе претходних дана обавили важне разговоре са светским лидерима у покушају набавке вакцина.

Како је истакао, сада је теже набавити вакцине него нуклерано оружје, а у свету се догађају невероватне ствари које су делимично предвидели.

Указује да у Црној Гори, БиХ, Северној Македонији и у Приштини немају вакцине.

Истиче да је Србија убедљиво прва у региону и четврта у Европи по броју вакцинисаних на 100.000 људи, и да би сутра могла да претекне Данску, а онда ће испред бити Малта и Велика Британија.

Додаје да је Србија у свету девета и да би могла да буде седма или шеста, јер се очекује велики број вакцинисаних у наредним данима.

Како је рекао, Србије је из Ковакс програма добила за сада „нула" вакцина".

Када је реч о кинеској вакцини, на наводе да она кошта око 140 евра, Вучић је рекао да их је Србија платила много мање јер је још у октобру замолио председника Сија да спусти цене за Србију.

Поручио је свима који су примили вакцину да ће добити ревакцину. Како каже, Србија има фактастичан информациони систем, да се за свакога зна где је примио вакцину, када и коју. 

Каже да је до сада обезбеђено 1.150.000 вакцина.  

Вучић је рекао да је у овом тренутку наручено готово осам милиона вакцина, али да их нема. 

На питање када ће он да се вакцинише, Вучић је навео да би он примио кинеску вакцину, али да није донео одлуку о дану и да не зна кад аће му се отац и мајка вакцинисати.

Додаје да размишља има ли смисла да се он вакцинише, јер је ипак много млаћи и није толико болестан да буде у првих 500.000.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи