Синод СПЦ тражи привремени прекид забране кретања на Васкрс

Свети архијерејски синод Српске православне цркве затражио је од државног врха Србије да одобри привремени прекид забране кретања на Васкрс, како би верници који нису у изолацији и самоизолацији могли да учествују на литургији на највећи хришћански празник.

Како се наводи у саопштењу СПЦ, молба да се размотри прекид забране кретања услед пандемије коронавируса у овом временском интервалу на Васкрс, упућен је како би православни хришћани, који нису у изолацији и самоизолацији могли да учествују на јутрењу и литургији на свој највећи празник. 

"Са своје седнице, одржане данас, 13. априла текуће године, Свети архијерејски синод Српске православне цркве обратио се државном врху Републике Србије са предлогом и молбом да у погледу забране кретања услед пандемије вируса корона одобри прекид забране кретања на Васкрс, од пет до десет часова, како би православни хришћани који нису у изолацији и самоизолацији могли да узму учешћа на јутрењу и Литургији на свој највећи празник", наводи се у саопштењу СПЦ.

Са исте седнице упућени су изрази братске љубави и солидарности митрополиту црногорско-приморском г. Амфилохију и огорчења због поступака власти Црне Горе према њему.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво