Čitaj mi!

Smeh i suze srpskih olimpijaca na balkonu Starog dvora, Jovana Preković u svom Aranđelovcu

Veliki broj građana ispred Skupštine grada Beograda pozdravio je sportiste Srbije, koji su na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojili devet medalja. Izuzetno emotivno veče za srpske sportiste, među kojima su i oni koji su zabeležili poslednje nastupe za reprezentaciju. Svečani doček za Jovanu Preković organizovao njen Aranđelovac.

Jovana Aranđelovčanima: Hvala vam do neba na podršci

"Hvala vam do neba na podršci. Ovo je fantazija. Dala sam sve od sebe, isplatilo se", rekla je Jovana Preković i zahvalila se trenerima, doktoru i fizioterapeutu, bez kojih, kaže, ništa ne bi bilo moguće.

Trubači i baklje na ulicama Aranđelovca

Jovana Preković u autobusu stiže u centar Aranđelovca, a njeni sugrađani dočekuju je uz baklje i trubače.

Zlatna devojka u rukama nosi zastavu Srbije.

Jovana Preković u svom Aranđelovcu (RTS1)

Posle dočeka osvajača medalja za Srbiju u Tokiju ispred balkona Starog dvora, zlatnu karatistkinju Jovanu Preković pozdraviće i njen Aranđelovac.

Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a.

Srbija dočekala osvajače medalja iz Tokija

Maja Ognjenović: Svaki umor se zaboravlja na balkonu

Srpska odbojkašica Maja Ognjenović rekla je da atmosfera na balkonu čini da se svaki umor zaboravi i pozvala navijače da podrže tim na predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Filipović: Klinci, 'ajde na vaterpolo

U toku je snimanje filma povodom 100 godina srpskog vaterpola, a Filip Filipović zna šta bi trebalo da bude glavna scena.

"Poslednjih para dan je najbolji uvod za završetak tog filma. Mislim da je ono što smo uradili svi zajedno u vaterpolu obeležilo je poslednjih 100 godina", rekao je Filip Filipović i pozvao neke nove klince da počnu da treniraju vaterpolo.

"A sad adio"

Posebno mesto za sportiste iz Srbije koji su rešili da u Tokiju završe reprezentativnu karijeru ima pesma "A sad adio".

Sportisti su je otpevali u jedan glas.

Dušan Mandić: Bilo je emotivno, bilo je teško

"Ova priča nije mogla lepše da se završi. Bilo je emotivno, bilo je teško. Drago mi je zbog momaka koji su završili reprezentativnu karijeru. Bili su mi braća, očevi... Uz njih sam rastao, učio i u bazenu i van njega. Tek ćemo postati svesni šta smo uradili. Presrećan sam", rekao je Dušan Mandić.

Mikec: Srce će mi iskočiti

"Predivan osećaj, nešto za šta svaki sportista radi. Srce će mi iskočiti, ovo je lepše nego na postolju, nešto što ću pamtiti ceo život", rekao je Damir Mikec.

Buša za RTS: Velika je čast biti deo ovog tima

"Želim da se zahvalim svima koji su nas podržavali i bodrili od samog početka. Presrećne smo, medalja za Srbiju je veliki uspeh, nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu", rekla je za RTS odbojkašica Bjanka Buša.

"Igraj i pobedi" za olimpijce Srbije

Poruka za šampione, za sportiste Srbije: Igraj i pobedi!

Zurab Datunašvili: Živela Srbija

Rvač Zurab Datunašvili je kratko poručio - "Živela Srbija".

Jovana Preković: Snovi se ostvaruju

"Snovi se ostvaruju, ako se trudite svim srcem", rekla je zlatna karatistkinja Jovana Preković.

Dejan Majstorović: Hvala na podršci

"Sigurno ste razočarani kao i mi što nismo uzeli zlato, ali na kraju smo uspeli da uzmemo medalju. Hvala vam puno na podršci", poručio je Majstorović.

Maja Ognjenović: Mislila sam da će svaki naredni izlazak na balkon biti lakši

"Mislila sam da je svaki izlazak na balkon lakši, ali je sve teži i teži. Nadam se da ove medalje pružaju bar deo te ljubavi koju vi pružate nama", rekla je Maja Ognjenović.

Ovacije za vaterpoliste

Ogroman aplauz za najbolje vaterpoliste Srbije i selektora Dejana Savića.

Na balkon izlaze "delfini"

Vaterpolisti Srbije na Igrama i Tokiju odbranili su zlatnu medalju osvojenu u Rio de Žaneiru.

Na balkon izlaze "delfini": Đorđe Lazić, Nikola Dedović, Strahinja Rašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Dušan Mandić, a onda i velikani kojima je turnir u Tokiju bio poslednji za reprezentaciju Srbije - Branislav Mitrović, Stefan Mitrović, Milan Aleksić, Duško Pijetlović, Gojko Pijetlović, Andrija Prlainović i kapiten Filip Filipović.

Milica Mandić zlatnom medaljom završila karijeru

Baklje su upaljene među masom ispred Skupštine grada, na balkonu je olimpijska šampionka Milica Mandić.

Širok osmeh na licu Jovane Preković

Na balkon je izašla karatistkinja Jovana Preković, sa širokim osmehom na licu, a prisutni građani pozdravili su je jakim aplauzom i povicima "Jovana", "Jovana".

Ovacije za Damira Mikeca

Gromoglasni aplauzi za osvajača srebrne medalje za Srbiju, strelca Damira Mikeca.

"Hvala svima na podršci, jako nam je značilo", kratko je rekao Mikec.

Na balkonu su osvajači bronzanih medalja

Na balkon Starog dvora izašli su osvajači bronzanih medalja u Tokiju - Milenko Sebić, Tijana Bogdanović, Zurabi Datunašvili, basketaši Ratkov, Majstorović i Savić, ženski odbojkaški tim, kao i njihovi treneri.

Aplauzi i za one kojima su medalje izmakle

Publika je pozdravila sportiste koji su na Igrama u Tokiju osvojili četvrta mesta - Novaka Đokovića, Ninu Stojanović, Zoranu Arunović, Ivanu Španović i ženski košarkaški tim.

Sportisti Srbije izlaze na balkon

Uz gromoglasne aplauze prisutnih građana, na balkon Skupštine grada izlaze osvajači medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Srbija u Tokiju osvojila devet medalja

Zlato u Tokiju osvojili su taekvondistkinja Milica Mandić, karatistkinja Jovana Preković i vaterpolisti, srebro je pripalo strelcu Damiru Mikecu, a bronza taekvondistkinji Tijani Bogdanović, odbojkašicama, strelcu Milenku Sebiću, basketašima i rvaču Zurabiju Datunašviliju.

Muzički program u toku, čeka se izlazak olimpijaca

U toku je zabavno-muzički program za građane koji su došli da pozdrave osvajače medalja na Igrama u Tokiju.

Očekuje se da na balkon Starog dvora izađu olimpijci Srbije.

Olimpijci na prijemu kod predsednika Vučića

Sportisti Srbije, osvajači medalja u Tokiju, pre dočeka na balkonu Skupštine grada bili su na prijemu kod predsednika Aleksandra Vučića.

Vučić čestitao osvajačima medalja i rekao da se nada da će na narednim Igrama, u Parizu i Los Anđelesu, sportisti iz naše zamlje obradovati naciju sa još više odličja.