Čitaj mi!

Tijana nakon osvojene bronze: Bila sam odlučna da se pobijem za medalju ako treba

Srpska taekvondistkinja Tijana Bogdanović, nakon osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, izjavila je da joj je nastup na ovogodišnjim OI bio teži nego na prethodnim, ali da je iskoristila ukazanu priliku kako bi osvojila medalju.

Bogdanovićeva je do medalje došla nakon repasaža i pobede nad Japankom Jamadom.

"Bila sam jako nervozna i napeta pred prvu borbu, iako sam želela da budem opuštenija. Ali, kada je došao repesaž, nisam imala šta da izgubim, rešila sam da dam sve od sebe, ako treba i da „umrem" na terenu, da se pobijem za medalju kako treba. Bila sam toliko odlučna", izjavila je Tijana.

Srpska taekvondistkinja rekla je da joj je nastup u Tokiju pao teže nego onaj na prošlim igrama u Riju. 

"Velika je razlika u odnosu na period od pre pet godina. To su bile moje prve Olimpijske igre, sećam ih se kroz maglu. Sada je sve drugačije, mnogo je veći pritisak, pre svega lični. Dosta sam sada svesnija cele situacije, možda me to i koštalo prve borbe, ali i to je jedna faza mog razvoja, bio je ovo veliki izazov."

Tijanina medalja imala je posebnu posvetu.

"Medalju želim na prvom mestu da posvetim mojoj baki, koja je preminula pre dva meseca. Znam da bi bila ponosna na mene, kao što je uvek bila. Takođe, posvećujem je i Damiru Štajneru, šefu našeg olimpijskog tima, koji je imao nesreću i nije sa nama, želim mu brz oporavak", poručila je srpska taekvondistkinja.