Читај ми!

Ivana Vuleta najbolja atletičarka Balkana, Angelina Topić zvezda u usponu

Kraj godine rezervisan je za dodelu priznanja najboljim atletičarima sveta, Evrope i Balkana. Ove godine je u sklopu Balkanskog kongresa održana i manifestacija Balkan gala u Atini, u Grčkoj. Najbolja atletičarka je Ivana Vuleta, a zvezda u usponu je Angelina Topić.

Delegacija Srpskog atletskog saveza prisustvovala je Balkanskom kongresu, kao i kopredsednik Balkanske atletike i direktor saveza, Slobodan Branković.

Ivana Vuleta je ove godine odbranila titulu svetske šampionke u dvorani na Svetskom atletskom prvenstvu, u martu, u Beogradu, kao i titulu evropske šampionke u Minhenu. Ona je proglašena za najbolju atletičarku Balkana.

Balkanska atletika je zvezdom u usponu proglasila Angelinu Topić. Srpska atletičarka već nekoliko godina svojim vanserijskim rezultatima pokazuje ogroman potencijal i kvalitet. Na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju osvojila je bronzanu medalju sa skokom od 1,93 metra i bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore u Minhenu.

Naslednica legendarnog Dragutina Topića se u 2022. godini nije zaustavila na ovim medaljama, već je na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore u Jerusalimu osvojila zlatnu medalju.   

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво