Čitaj mi!

Adriana Vilagoš nominovana za "Mladu zvezdu u usponu"

Mlada srpska atltičarka Adriana Vilagoš nominovana je, zajedno sa još četiri svoje koleginice iz celog sveta, za "Mladu zvezdu u usponu 2022" u konkurenciji do 20 godina, saopštio je Srpski atletski savez.

Adriana Vilagoš je ovo godine odbranila zlato na Svetskom prvenstvu za juniore u Kaliju, dok se na Evropskom prvenstvu za seniore okitila srebrnom medaljom.

"Ove nominacije obuhvataju najveća dostignuća u ovoj godini, na Svetskom prvenstvu do 20 godina u Kaliju, SP u Oregonu i drugim događajima širom sveta. Titulu 'Mlade zvezde u usponu' izabraće međunarodni tim stručnjaka i njihov izbor biće objavljen na platformama društvenih mreža Svetske atletike početkom decembra. U konkurenciji među pet atletičarki nalazi se i Adriana Vilagoš, koja je ove godine odbranila titulu Svetske šampionke u bacanju koplja u konkurenciji do 20 godina, osvojila srebro na Evropskom prvenstvu za seniore i ima 11. najbolji rezultat na svetu do 20 godina", navodi se u saopštenju Srpskog atletskog saveza.

Ostale nominovane atletičarke su: Džeklin Čepkoeč (Kenija) - 3000 metara stipl, Fejt Čerotić (Kenija) - 3000 metara stipl, Mine de Klerk (Južnoafrička Republika) - bacanje kugle i bacanje diska, Kerika Hil (Jamajka) - 100 m prepone.

Među 20 kandidata za nagradu bila je i Angelina Topić, koja je osvojila bronzane medalje na Svetskom juniorskom prvenstvu u Kaliju i seniorskom Evropskom prvenstvu u Minhenu, ali nije ušla u uži izbor.