Читај ми!

Petim Takmičenjem u Rekovcu završena ovogodišnja Kros serija RTS-a

U Rekovcu su u ženskoj i muškoj konkurenciji pobede slavili Saima Murić i Aldin Ćatović iz Novog Pazara, a apsolutni pobednici krosa su Rumunka Kristina Balan i Aldin Ćatović.

Završen je 32. Kros RTS-a. Posle Sombora, Paraćina, Zaječara i Leskovca, takmičenje u Rekovcu bilo je peto iz kros serije. Održano je 27 trka uz učešće 640 takmičara.

Na travnatoj stazi u Rekovcu trčala su deca, osnovci, srednjoškolaci, seniori i seniorke, kao i osobe sa posebnim potrebama. Pratilo ih je lepo, sunčano vreme, a organizacija takmičenja bila je na visokom nivou.

U Rekovcu u ženskoj konkurenciji pobedila je Saima Murić iz Novog Pazara koja je zadovoljna svojom takmičarskom sezonom.
"Imala sam uspešnu seriju kroseva ali i uličnih trka. Ove godine sam osvojila dva prva i tri druga mesta u seniorskoj konkurenciji. U Rekovcu je bilo izuzetno lepo i toplo vreme za ovaj period godine. Visoka temperatura ponekad ne prija kada trčimo kroseve, ali borimo se i sa vremenom i sa konkurencijom. Veoma sam zadovoljna pobedom.", istakla je za Prvi program Radio Beograda Saima Murić, koja nije uspela da postane ukupni pobednik u ženskoj konkurenciji iako je zabeležila dve pobede na Kros seriji.

U trci senira najbolji u Rekovcu bio je Aldin Ćatović, iz Novog Pazara, koji je ostvario i treću pobedu, pa je postao apsolutni pobednik krosa RTS-a.
On je naglasio da je prvi put trčao u Rekovcu, na krosu koga krasi masovnost i tradicija, jer traje 32 godine.
"Bilo je odlično, zadovoljan sam, konkurencija je bila jaka i želim da odam priznanje i glavnim konkurentima Nikoli Raičeviću i Urošu Gutiću koji su se takođe dobro borili. Staza je bila dobra, dolazim i sledeće godine na vaš kros.", rekao je Ćatović u direktnom prenosu krosa na Prvom programu Radio Beograda.

Rumunka Kristina Balan ukupni je pobednik Krosa u ženskoj konkurenciji, a Aldin Ćatović kod seniora i njima su pripala posebna priznanja.
Podsetimo, ove godine kros je održan u punom formatu i bio je prava afirmacija atletskog sporta u Srbiji. Kros Kroz Srbiju i kamp za decu iz dijaspore su takođe uspešno organizovani ove godine, tako da je Kros RTS opravdao epitet najmasovnije atletske manifestacije u Evropi.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво