Читај ми!

Vuleta: Uživala sam, vratila sam se izvornoj sebi

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu i potvrdila da je u ovom trenutku najbolja skakačica na Starom kontinentu. Milica Gardašević završila je kao sedmoplasirana. Po osvajanju najsjajnijeg odličja, Ivana je govorila o atmosferi i motivima da ponovo bude šampionka Evrope.

Ivana se posebno osvrnula na direktnu suparnicu Malaiki Mihambo istakavši da i njihovo rivalstvo značajno doprinosi da postižu najbolje rezultate.

"Znala sam da neće biti nimalo lako protiv Malaiki Mihambo, pred njenom publikom, ali ovo sam čekala četiri godine, s obzirom da je ona od 2016. u Amsterdamu postala i svetska i olimpijska šampionka i sve vreme smo "tu u svakom pogledu", rekla je nova--stara evropska šampionka u skoku u dalj Ivana Španović Vuleta.

Srpska šampionka je posebno istakla atmosferu na stadionu što ju je dodatno motivisalo da dođe do medalje.

"Atmosfera je bila fantastična, sve vreme sam gledala u publiku i nisam mogla da se načudim i nagledam kako to izgleda pred punim stadionom. Želela samo to da iskoristim. Nasuprot mom nastupu u Judžinu gde sam pokušala da imam drugačiji pristup i da dođem do medalje, ovaj put sam se vratila izvornoj sebi i načinu na koji pristupam takmičenju.", izjavila je Ivana Španović Vuleta.

Mislim da mi je ovo jedna od najjačih serija, bez obzira što je bilo hladno, naglasila je Španović.

"Znala sam da ću izazvati Malaiku prvim skokom. Upravo sam to tražila jer sam želela da se približim ličnom rekordu, pa i po cenu da budem druga, ali znala sam da to nije opcija večeras. Mnogo sam srčana, ponosna, uživam. Hvala svima puno na podršci", poručila je najbolja srpska atletičarka.

Ivani je ovo drugo evropsko zlato, posle Amsterdama 2016. godine i ukupno sedma zlatna medalja na velikim takmičenjima u karijeri.

Na osvajanju medalje među prvima su joj čestitali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

"Draga Ivana Španović, od srca Vam čestitam osvojeno evropsko zlato, kojim se Srbija ponovo upisala u sam vrh atletskog sporta! Hvala Vam što ste i ovom medaljom podigli našu zemlju na pobednički tron. Bravo, Ivana! Idemo na nova zlata!", poručio je Vučić na svom zvaničnom Tviter nalogu.

"Bravo Ivana Španović! Čestitam Vam od srca osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Hvala Vam sto predstavljate Srbiju u svetu na najlepši način", poručila je Brnabićeva.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво